CI CORP / Nový, komorný developerský projekt Sokolka Premium na Sokolskej ulici vo Zvolene.
StoryEditor

Vďaka tisíckam mikro investorov rastú na Slovensku tieto úchvatné byty

01.04.2022, 00:00
Investori investujú do realitných projektov a zhodnocujú svoje finančné aktíva na realitnom boome tejto doby. A zdá sa, že tento trend bude pokračovať aj ďalšie roky a nič nenasvedčuje tomu, že to bude inak.

S rastúcim záujmom o investície do realitných projektov stúpa aj obľuba realitného crowdfundingu investinslovakia.eu. Investičná realitná platforma predstavuje investičné realitné projekty s kompletnou právnou a ekonomickou analýzou s vopred jasnými investičnými atribútmi, na ktorých sa môže zúčastniť takmer každý. V detailných analýzach pre konkrétny investičný zámer nájdete okrem predpokladaného zhodnotenia aj riziká projektu, respektíve hrozby, ktoré môžu investičný zámer do istej miery ovplyvniť.

investinslovakia.eu sprostredkuje investície prevažne do komorných, malých rezidenčných projektov na bývanie v rôznych mestách Slovenska. Menšie developerské projekty bývajú likvidnejšie s nižším investičným obdobím. „Jasne vnímame trend realitného trhu, vnímame možné hrozby, ale aj príležitosti, ktoré doba prináša.

Sprostredkujeme investície do menších, rýchlejších výstavieb, respektíve rekonštrukcií s investičným obdobím priemerne 12 až 24 mesiacov. Chceme, aby predmet investície bol flexibilný a aby manažment projektu dokázal rýchlo reagovať na nálady, respektíve výkyvy trhu. Realitné projekty, do ktorých sprostredkujeme investície od stoviek menších investorov, sú od začiatku predaja predané v priebehu niekoľkých týždňoch. Stavebný materiál dokáže hlavný investor rezervovať v predstihu, a tak zmraziť rýchlo rastúce ceny. A to aj vďaka tomu, že takmer na hodinu presne vie, aký materiál a koľko ho na stavbu potrebuje. Všetky tieto spomínané výhody sú veľmi ťažko dosiahnuteľné pri stavbách so stovkami bytov a realizačným plánom na niekoľko rokov.“ CI CORP / Obnova trojgeneračného rodinného domu zo 70. rokov blízko centra mesta Prešov.

Úspech investinslovakia.eu je aj vďaka zrozumiteľnosti investície. Takmer každý z nás vie, čo je nehnuteľnosť, a dokáže relatívne jasne pochopiť investičný model rekonštrukcií, respektíve výstavby nových bytov. Ľudia dokážu vyhodnotiť riziká, ale aj príležitosť takejto investície. Naopak, súčasné trendy ako investície do kryptomien alebo investície do akciových trhov nie sú pre širokú verejnosť možno až také zrozumiteľné.

„Práca v zákulisí realitného crowdfundingu je náročná a vyžaduje veľa kvalifikovaných odborníkov. No biznis model je jednoduchý. Všetci približne poznáme, ako sa dá zarobiť na developerskom projekte. Kúpiť stavebný pozemok na dobrom mieste a postaviť tam funkčnú nehnuteľnosť, ktorá bude pridanou hodnotou pre okolie. Alebo kúpiť staršiu nehnuteľnosť, ktorú dokážeme obnoviť a predať so ziskom. Tu nie je vo väčšine prípadov čo viac vysvetľovať. Našou úlohou je nájsť takýto investičný zámer, urobiť dôsledný právny a ekonomický due diligence, pomenovať príležitosti, ale aj riziká. Investíciami od Investinslovakia.eu si hlavný investor, teda developer, refinancuje svoje náklady.

Tým, že poznáme potreby hlavného investora, financujeme ho len v momente, keď to je skutočne potrebné, a nezaťažujeme ho zbytočnými úročenými peniazmi. Všetky investície do realitného projektu sú kryté hodnotou nehnuteľnosti, ktorá sa vždy prehodnocuje v čase. Tak ako žiadna investícia, ani táto nie je bez rizika. Našou úlohou je transparentne riziko pomenovať, minimalizovať jeho dosah a naopak, maximálne využiť všetky benefity realizácie developerského projektu a ponúknuť ich čo najväčšiemu počtu ľudí. Tohto roku investori investovali už do niekoľkých investičných projektov, ktoré sú vo výstavbe alebo v rekonštrukcii, a tak môžu zdieľať všetky výhody realitného investora. Silným argumentom, prečo investovať, môže byť aj fakt, že proces rekonštrukcie alebo výstavby môžu investori vidieť na vlastné oči. Realitný crowdfunding otvorene informuje o tom, kde je investičný projekt umiestnený a v akej realizačnej fáze sa práve nachádza. CI CORP / Rezidencia Martina Kukučína – pôvodný stav

Tohto roku môžu investori sledovať niekoľko svojich investícií s predpokladaným kolaudačným rozhodnutím v 2Q až v 3Q roku 2022. Jednou z nich je bývalá schátraná budova na Ulici Martina Kukučína. Z neobývanej budovy sa stáva súčasná stavba s piatimi modernými bytmi. Každý jeden má vlastné parkovacie státie s elektronabíjacou stanicou a vnútorným priestorom pre bicykle s možnosťou nabíjania. Prízemné byty sú vybavené predzáhradkou a zeleňou. CI CORP / Rezidencia Martina Kukučína.

Rezidencia Martina Kukučína by mala byť dokončená v lete roku 2022. Výborne zvládnutým projektom je aj obnova trojgeneračného rodinného domu zo 70. rokov blízko centra mesta Prešov. Architekti dokázali vytvoriť tri priestranné moderné byty vybavené krbom, s komfortným dispozičným riešením a vlastným vykurovaním ovládaným mobilnou aplikáciou. Navyše, pri každej jednej takejto investícii sa zúčastnení investori podieľajú na významnom znížení energetickej náročnosti budovy, a tým aj uhlíkovej stope. Čo môže byť pre niektorých investorov ďalšou motiváciou investovať práve do podobných projektov.

​VILADOMY HVIEZDOSLAV, STUPAVA

CI CORP

Najnovším investičným prírastkom je prestavba polyfunkčných a rodinných domov v Stupave, len 15 km od hlavného mesta Bratislavy. Hlavný investor kupuje dva rodinné domy stojace na pozemku o výmere 839 m2, len 15 km od centra Bratislavy, aby ich rozdelil na 4x samostatné bytové jednotky s vlastným parkovaním a záhradou. V prvom investičnom kole investori z Invest Clubu investovali 260 942 EUR. Celková čiastka, ktorú si Hlavný investor rezervoval na platforme investinslovakia.eu je spolu 600 000 EUR.

Výnos z tohto projektu je 1 348 800 EUR pri celkových nákladoch 1 101 067 EUR.

  • Návratnosť z investície (ROI) za 12 mesiacov = 12,08%.
  • Ročný výnos z tohto projektu 12,08% p.a.
  • Minimálna investičná suma je 100 EUR.
  • Maximálna investičná suma pre jedného investora 30 000 EUR.
  • Typ úročenia: Jednoduché
  • Spôsob splatenia úveru: Najneskôr k dátumu konečnej splatnosti.
  • Predpokladané obdobie fundraisingu: 28.03.2022 - 11.04.2022
  • Začiatok zhodnocovania: 1.05.2022
  • Výplata výnosov: 1.11.2022, 1.5.2023
  • Ukončenie investičného obdobia: 1.5.2023
  • Účel úveru: Kúpa rodinných domov a ich následná rekonštrukcia
  • Zabezpečenie: Nehnuteľnosťami v LTV 85%
  • Lokalita financovaného projektu: Stupava
  • Investičný cieľ: 250 000 EUR
  • Investičné náklady projektu celkom: 1 101 067 EUR
  • Celkový výnos: 1 348 800 EUR
  • Predpokladaný zisk: 247 732 EUR

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 15:00