Ako viesť deti k cudzím jazykom? Ideálne hravou a prirodzenou formouDepositphotos
StoryEditor

Ako viesť deti k cudzím jazykom? Ideálne hravou a prirodzenou formou

27.04.2022, 00:00
Znalosť cudzích jazykov je jedným z najlepších predpokladov pre široké uplatnenie dieťaťa v budúcnosti. Najmenšie deti sa jazyky učia intuitívne, u starších deti nad 6-7 rokov už učenie cudzieho jazyka v mozgu prebieha inak. Dôležité je vtedy podporiť v deťoch prirodzenú chuť učiť sa nový jazyk a neodradiť ho.

Každý cudzí jazyk navyše okrem materinského otvára dieťaťu cestu k pracovným príležitostiam, no aj do celého sveta. Už len to, že sa dieťa bude schopné samo dohovoriť pri výletoch do zahraničia, je veľký bonus. Ale výhodou učenia sa cudzích jazykov od útleho veku je aj trénovanie mozgu, lepšie potom nasáva nové informácie, je schopné čítať text s porozumením. Nehovoriac o psychologických vplyvoch - vaše dieťa si takto prirodzeným spôsobom buduje sebavedomie. Navyše si deti ľahšie osvojujú prirodzený akcent daného jazyka a mimiku pri vyjadrovaní sa. Toto sú silné dôvody, prečo by sme mali u detí podporovať cudzie jazyky, a to aj vtedy, ak už prekročili magickú hranicu veku, dokedy sa ešte učia jazyk intuitívne.

Ak vaše dieťa nevyrastá v multilingválnom prostredí a k cudziemu jazyku sa dostane až v období základnej školy, pomôže mu učenie jazyka hravou a nenásilnou formou. Nie každé dieťa musí mať automaticky chuť učiť sa nový jazyk. V školskom prostredí navyše niekedy túto chuť do učenia tlmia zastaralejšie učebné postupy. Možno aj sami si pamätáte na svoje školské zážitky a vybavujete si, ako sa vám nechcelo bifľovať slovnú zásobu.

Ani rodičia, ktorí povedzme sami neovládajú cudzie jazyky, nemusia mať hlavu v smútku, pretože možnosti, ako svojich potomkov jazykovo vzdelávať, sú dnes široké. Ideálnou cestou sú napríklad detské jazykové kurzy. Aj dnes stále vedú najmä kurzy angličtiny pre deti, no výnimkou nie je ani nemčina, španielčina alebo francúzština. Pri správnej voľbe jazykovej školy sa môžete spoľahnúť na profesionalitu pri vedení jazykových hodín presne na mieru vekovej kategórii a schopnostiam dieťaťa. Cieľom je sprostredkovať mu nový jazyk zábavnou formou, tak ako to robí akreditovaná jazyková škola Volis Academy. Tá sa môže pochváliť 15-ročnými skúsenosťami v jazykovom vzdelávaní dospelých aj detí a jej kurzy sú maximálne prispôsobiteľné na mieru konkrétnych klientov.

Či už teda vaše dieťa chce nasávať nové jazykové znalosti spolu s rovesníkmi v skupine, alebo je pre neho vhodnejšia individuálna výučba, určite nájdete ideálne riešenie. Výhodou je najmä skutočne odlišný prístup oproti školským hodinám. Pre dieťa môže byť takéto jazykové vzdelávanie omnoho pútavejšie a bude ho brať ako koníček.

Hoci jazyková škola Volis Academy bude zaujímať predovšetkým obyvateľov hlavného mesta, jej možnosti pre deti nekončia pri klasických kurzoch. Organizujú totiž aj týždňové jazykové tábory v Tatrách pre deti, ako aj denné tábory v Bratislave. Počas leta je to ideálna možnosť spojiť príjemné s užitočným a zaručiť dieťaťu množstvo zábavy.

Jazykový tábor v Tatrách je riešený ako klasický pobyt v penzióne nonstop na 7 nocí a 8 dní, vrátane jedla a celodenného programu. Deti okrem turistiky a množstva výletov zažijú táborák, dobrodružné výpravy či vedomostné súťaže.

Jazykový tábor v Bratislave zaručí deťom program od 8:00 do 18:00 vrátane celodennej stravy s nepretržitou starostlivosťou lektorov. Deti zažijú atrakcie ako laser games, movie quiz, návštevu Bibiany alebo bowlingu. To všetko v angličtine, nemčine alebo španielčine.

Detské tábory organizuje jazyková škola Volis Academy už 12 rokov a je to ideálna cesta, ako deťom umožniť nenútene

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 17:00