Lodičky vs. vysoké podpätky – ktoré zvoliť na svadbu?Shutterstock
StoryEditor

Lodičky vs. vysoké podpätky – ktoré zvoliť na svadbu?

11.06.2021, 00:00
Podpätky dámy v minulosti nosili, aby si zvýšili sebavedomie a dodali si viac ženskosti. Dnes sú podpätky symbolom elegancie, nadčasovosti, štýlu a ženskosti. Vytvoria krásny nadčasový outfit, predĺžia vám nohy a možno v nich získate aj nadhľad.

Lodičky sú typickým nadčasovým kúskom, ktorý by nemal chýbať v žiadnom šatníku, pretože ich viete využiť takmer na všetky spoločenské udalosti. Na leto sú viac vhodné vysoké podpätky s otvorenou špičkou alebo vo forme sandálok.

Ideálne spoločenské topánky na svadbu?

Na svadbu je možné zvoliť rôzne alternatívy topánok. Predovšetkým je dôležité, aby boli pre vás pohodlné počas celého dňa, a aby korešpondovali s vašim outfitom. Rovnako by ste mali siahať po odlišných kúskoch s ohľadom na počasie. Počas zimných, jarných a jesenných mesiacoch je vhodné siahať po uzavretých lodičkách.

Lodičky sú nadčasovou investíciou, ktorú neoľutujete, najmä pokiaľ siahnete po neutrálnych odtieňoch. Hodia sa ku všetkému – na spoločenské udalosti, do práce, na pohovor, ale aj do mesta. Viete ich doplniť ku každému outfitu a pritom mu dodajú elegantný a sofistikovaný vzhľad. Skvelý výber lodičiek pritom môžete nájsť napríklad na internetovom obchode CCC. Vyberajte si jednoducho podľa veľkostnej tabuľky a tovar príde za vami až priamo k vám domov. Ak si chcete topánky vyskúšať, ani to nepredstavuje problém. Môžete navštíviť vašu najbližšiu kamennú predajňu a topánky si vyskúšať.

Počas letných dní môžu byť lodičky veľmi nepohodlnou voľbou. Potí sa v nich noha, vďaka čomu nás potom tlačia a robia nám nepríjemné otlaky. Obzvlášť počas dní, kedy je tak teplo, že nechceme nosiť silonky. V tom prípade však môžete zvoliť iné vysoké podpätky – napríklad letné sandálky, či topánky ny vysokom podpätku ale s otvorenou špičkou. Sú elegantné a rovnako sa hodia k šatám na akékoľvek spoločenské príležitosti.

Ako si vybrať dobré topánky s vysokým podpätkom?

V prvom rade, ako aj pri výbere akejkoľvek inej obuvi, by ste mali zvoliť správnu veľkosť topánok. Ak aj preto nakupujete cez internet, mali by ste si odmerať dĺžku chodidla a podľa tabuľky nájsť príslušnú veľkosť. Pri skúšaní v obchode sa v topánkach poriadne poprechádzajte a sledujte akékoľvek otlačenia, či tvrdé plochy, ktoré by mohli znamenať pri dlhodobom nosení vznik otlakov.

Po výbere správnej veľkosti treba brať ohľad aj na voľbu správnej výšky podpätku, ktorá priamo súvisí aj so sklonom topánky. Ak sa chcete cítiť pohodlne môžete zvoliť napríklad topánky na platforme alebo na hrubšom podpätku. Ihličkové podpätky sú často veľmi vysoké a na udalosti ako je svadba, takmer úplne nevhodné, pretože nie je možné v nich vydržať celý deň.

Dôležité je tiež pri výbere topánok sledovať množstvo miesta v oblasti prstov. Ak volíte sandálky, dávajte veľký pozor na prúžok, ktorý vám drží prsty. V prípade, že vám bude veľký, noha sa bude voľne pohybovať. Naopak v prípade, že vám bude malý, bude vás neuveriteľne tlačiť a v takýchto topánkach nebudete schopné vydržať. Pri lodičkách zas dbajte na správny tvar – veľmi špicaté topánky sú vhodné pre užšie nohy, širšie nohy si vyžadujú skôr oblú špičku.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 19:40