TIPOS podporí štátny rozpočet ešte viac ako v uplynulom rokuTIPOS
StoryEditor

TIPOS podporí štátny rozpočet ešte viac ako v uplynulom roku

11.06.2021, 00:00
Za prvú tretinu roka odvedie TIPOS prostredníctvom odvodu o dva milióny eur viac.

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. za prvú tretinu tohto roka odvedie prostredníctvom odvodu z prevádzkovania hazardných hier do štátneho rozpočtu o vyše 2 mil. eur viac ako vlani za rovnaké obdobie. Ide o sumu takmer 16,4 mil. eur. Štátnej lotérii sa teda vďaka opatreniam manažmentu darí dosahovať ešte lepšie výsledky ako v uplynulom roku, ktorý bol z pohľadu obratu a zisku spoločnosti zatiaľ rekordným.  

„Národná lotériová spoločnosť TIPOS aj vďaka týmto číslam dokazuje, že má skvelú kondíciu, čo nás ako členov manažmentu nesmerne teší. Za prvú tretinu tohto roka odvedie TIPOS zo svojej podnikateľskej činnosti prostredníctvom odvodu z prevádzkovania hazardných hier takmer 16,4 mil. eur. To je o vyše 2 mil. eur viac ako odviedol vlani za rovnaké obdobie,“ uviedol Oliver Felszeghy, podpredseda predstavenstva a výkonný riaditeľ sekcie finančnej a právnej spoločnosti TIPOS. „Čísla za prvé štyri mesiace roka 2021 naznačujú, že biznis sa rozbehol a v tomto trende chce spoločnosť pokračovať počas celého roka. Čím viac sa bude TIPOSu v hospodárskych výsledkoch dariť, tým viac financií bude smerovať štátu - teda na služby pre všetkých občanov,“ doplnil Felszeghy.

Podľa podpredsedu predstavenstva a výkonného riaditeľa sekcie finančnej a právnej spoločnosti TIPOS sú uvedené čísla pozitívnou správou pre štátny rozpočet. „Spomenuté výsledky sú naozaj skvelé, lebo sú výsledkom dobrého nastavenia produktov a služieb, ktoré ponúka verejnosti naša lotériová spoločnosť. Sme však opatrní, lebo stále žijeme v období koronakrízy,“ zhodnotil. Manažment spoločnosti však verí, že postupné uvoľňovanie protipandemických opatrení sa ešte pozitívnejšie odzrkadlí aj na fungovaní spoločnosti TIPOS. Hráči a fanúšikovia číselných lotérií a žrebov totiž už teraz nájdu svoje obľúbené hry na takmer každom predajnom mieste spoločnosti, rovnako ako na hernom portáli spoločnosti na internete.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 17:14