Ľudia sa vracajú do obchodov a reštaurácií. Ako sa na to podnikatelia môžu pripraviť?ČSOB
StoryEditor

Ľudia sa vracajú do obchodov a reštaurácií. Ako sa na to podnikatelia môžu pripraviť?

13.07.2021, 00:00
Dočkali sa. Malí a strední podnikatelia mohli po dlhom období opäť otvoriť svoje prevádzky a vítajú zákazníkov. Na návrat do kolotoča biznisu môžu teraz využiť výhodné podnikateľské úvery.

Opatrenia a obmedzenia, ktoré výrazným spôsobom zasiahli podnikateľov, začali platiť ešte v decembri minulého roka. Druhá vlna pandémie koronavírusu trvala Druhá vlna pandémie koronavírusu trvala celé mesiace a majitelia firiem, obchodov či rôznych prevádzok museli často siahnuť na dno svojich možností.

Naštartuje svoje podnikanie vďaka úverom od ČSOB

Financie, ktoré pomôžu v ťažkých časoch

Klientom, ktorých podnikanie bolo negatívne zasiahnuté pandémiou a dlhým lockdownom, poskytuje banka preklenovacie úvery prostredníctvom garančného programu COSME alebo v spolupráci so záručným programom Slovak Investment Holding. „Tieto úvery sú poskytované za nižšie úrokové sadzby ako pri štandardných úveroch, s možnosťou odkladu splátok či odpustenia poplatku za poskytnutie úveru,“ dopĺňa Dáša Polláková z ČSOB.

Je čas opäť otvárať. Využite výhodné úvery od ČSOB

Úver na mieru aj mimoriadne splátky

V máji sa začali opatrenia postupne uvoľňovať a majitelia obchodov mohli konečne opäť otvoriť svoje dvere zákazníkom. Návrat do starých koľají však znamená aj zvýšené výdavky na chod prevádzok, nutnosť opráv či nákup vybavenia. Banka preto ponúka niekoľko foriem úverových produktov.

Finančné prostriedky môžu podnikatelia získať vďaka kontokorentnému úveru dostupnému na čokoľvek, investičnému úveru, ktorý je určený na rekonštrukciu a kúpu budov či strojov, ale aj prostredníctvom splátkového úveru na prevádzku. Možnosťou je aj investičný úver tvorený na mieru.

„Najväčšou výhodou v oblasti financovania je pre klienta individuálny prístup, v rámci ktorého si pracovník s klientom prejde, na čo peniaze potrebuje, čo by z nich chcel nakúpiť, prípadne do čoho ich investovať. Pri investičných úveroch môže klient navyše realizovať dve bezplatné mimoriadne splátky ročne,“ vraví Dáša Polláková z ČSOB.

Hľadáte financie na nakopnutie podnikania? Vyberte si z úverov na mieru od ČSOB

Úver pomôže aj pri budovaní podniku

Podnikateľské úvery sú určené na komplexné financovanie prevádzky a investícií.  Podnikatelia ich môžu využiť napríklad na nákup skladových zásob, rekonštrukciu priestorov, prípade nákup alebo výstavbu nových priestorov. Financie však môžu byť využité aj ako rezerva na pokrytie výpadku finančných prostriedkov.

Aj majitelia trnavskej Dobrej pekárne sa pri budovaní svojho podniku obrátili na ČSOB. „Začínali sme v malej prenajatej pekárni, so starou technológiou a postupom času to bolo veľmi náročné. Keďže dopyt po našich výrobkoch sa zvyšoval, vedeli sme, že sa „potrebujeme posunúť ďalej“  vysvetľuje Ivana Ševčeková z Dobrej pekárne.

Podnikateľský úver manželia Ševčekoví využili, keď potrebovali zabezpečiť nové priestory a technológiu. „Tento krok sme urobili vďaka ČSOB. Náš bankár veril projektu, ktorý sme vytvorili a pomohol nám s celým procesom schvaľovania úveru uzatvára Ivana Ševečková.

Viac informácií o podnikateľských úveroch od ČSOB nájdete TU.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 12:02