Životsolejom.sk
StoryEditor

5 spôsobov ako efektívne využiť prírodnú silu esenciálneho oleja Kadidlo

12.07.2021, 13:33
Esenciálny olej Kadidlo Serrata, tiež známy ako Olibanum, sa získava procesom parnej destilácie z gumovej živice. Domorodci ho používajú už stovky rokov ako liečivo a dokonca ho pridávajú aj do kozmetiky. Nech už sa nachádzate vo svete aromaterapie v akejkoľvek fáze, tento olej je povinnosť vo vašej zbierke.

Tento špecifický esenciálny olej má príťažlivú drevitú arómu a vo svete aromaterapie má širokospektrálne využitie.

Rozoznávame 3 typy esenciálneho oleja Kadidlo:

  • Kadidlo Serrata
  • Kadidlo Carterii
  • Kadidlo Frereana

Všetky tri ponúkajú podobné výhody. Nech si už vyberiete ktorýkoľvek z nich, všetky ponúkajú schopnosť vyčistiť myseľ čo je obzvlášť prospešné pre jogu a meditáciu. Pomáhajú tiež udržiavať čisté dýchanie a pokojné pľúca.

Pozrite si 5 spôsobov ako využiť tento olej vo svojom živote:

1.) Čisté dýchanie

Jednou z prvých možností použitia kadidlového oleja je podpora dýchacích ciest a čistého dýchania. Skúste použiť ultrazvukový difuzér a vytvorte si svoju vlastnú zmes na inhaláciu:

  • 3 kvapky Kadidlo Serrata
  • 2 kvapky Eukalyptus Globulus
  • 1 kvapka Rozmarín 1,8 Cineole
  • 1 kvapka Borovica

2.) Žiarivá pokožka

Pridajte niekoľko kvapiek do svojho obľúbeného nosného oleja pre omladzujúci pleťový krém. Pridanie esenciálneho oleja kadidlo do svojej každodennej rutiny pre starostlivosť o pleť môže pomôcť proti starnutiu pokožky a zlepšenie jej pružnosti aj v staršom veku. Odporúčame riediť esenciálny olej v pomere k 1% pre aplikáciu na tvár alebo 3-5% pre aplikáciu na telo.

3.) Úľava boľavých kĺbov

Pridajte tento esenciálny olej do svojho nosného oleja a vytvorte si zmes, ktorá vám môže pomôcť zmierniť nepríjemné bolesti kĺbov. U niektorých ľudí, ktorí trpia reumatoidnou artritídou, môže kadidlo pomôcť zmierniť zápal. Pre takéto použitie odporúčame zriediť v pomere k 3% pre lokálnu aplikáciu.

4.) Zmiernenie menštruačných bolestí

Ženy musia každý mesiac zvládnuť nepríjemné dráždivé kŕče a bolesti, ktorú sú sprevádzané menštruačným cyklom. Kadidlo pomáha zmierniť zápal a preto je účinný aj ako prírodný spôsob na ženské bolesti.  Jednoducho zmiešajte s nosným olejom a nanášajte na postihnutú oblasť brucha.

5.) Meditácia a uvoľnenie

Esenciálny olej Kadidlo pomáha dýchaciemu systému v zime, no je vysoko cenené aj pri meditácii ak chceme vykonávať aktívny odpočinok počas cvičenia jogy.

Kadidlový esenciálny olej môžete tiež rozptyľovať do ovzdušia a využiť tak jeho benefity pomocou difuzéra. Tento olej sa veľmi dobre mieša s olejom Bergamot, Citrón, Borovica či Santalové drevom.

Esenciálne oleje jednoznačne patria medzi najlepšie prírodné alternatívy, ktoré dokážu váš život zľahčiť v každej oblasti. Tieto 100% prírodné produkty sa stali neoddeliteľnou súčasťou života mnohých rodín. Ak si chcete aj vy zlepšiť úroveň svojho života o level vyššie vyskúšajte esenciálne oleje značky Plant Therapy, za čo vám vaše telo bude určite vďačné.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 07:58