Chýba vášmu telu energia? Tieto tipy vás na nohy určite postaviashutterstock.com
StoryEditor

Chýba vášmu telu energia? Tieto tipy vás na nohy určite postavia

13.07.2021, 00:00
Leto a s ním spájané obdobie dovoleniek je už v plnom prúde, no mnohí o ceste za obľúbeným morom v dnešných ťažkých časoch len snívajú. Dôvodov je viac a peniaze nie sú jedinou prekážkou. Množstvo práce, stres a minimum času na oddych nám však odkladať pauzu v práci nedovoľujú a naopak, veľmi rýchlo nás dostávajú do kolien a naše telo nie je schopné naďalej normálne fungovať.

Ako teda uvoľniť emočný stres, ak sa zoznam dostupných možností zo dňa na deň zmenšuje a vyhliadky na kvalitný oddych nie sú príliš dobré?

Ak chýba vášmu telu energia, vyskúšajte nasledujúce tipy, ktoré vás na nohy určite postavia.

„Odpočinok je predsa korením práce.“

Luxusná termoterapia

Naše telo je veľmi citlivé, za čo môžu jednotlivé senzory umiestnené nielen v jeho vnútri. Okrem mysle, svoje okolie veľmi intenzívne vnímame aj prostredníctvom pokožky. Každý jeden dotyk a kontakt, tlak a zmena teploty nám môžu navodiť vždy inú náladu a duševné rozpoloženie, o čom ste sa pri výbere nových šiat už určite neraz presvedčili.

Aj preto sa veľmi dávno na rýchle a dobré uvoľnenie tela používa niekoľko techník nielen s upokojujúcimi, ale aj liečivými účinkami. A aj vy môžete na tento účel doma využiť obyčajnú, no pritom veľmi dôležitú vodovodnú batériu.

Vaňa plná teplej vody uvoľní napätie svalov, prekrví pokožku a osvieži telo aj keď je vonku plus 30 stupňov. Alebo to môžete spojiť s dovolenkou v najlepšom kúpeľnom rezorte na Slovensku.

Behom niekoľkých minút vás v prekrásnom prostredí príjemné procedúry založené na účinkoch tepla a tlaku doslova uvoľnia a zároveň postavia dlhodobo unavené telo na nohy. Luxusná termoterapia je v dnešných náročných časoch jednoducho na nezaplatenie a zároveň komfortom, ktorý si môže dovoliť každý.

Chýba vášmu telu energia? Tieto tipy vás na nohy určite postavia Chýba vášmu telu energia? Tieto tipy vás na nohy určite postavia shutterstock.com

Špeciálne relaxačné kreslá

Sedenie nie je pre naše telo ideálna a prirodzená poloha. Ak trávite väčšinu času na kancelárskej stoličke, statická poloha preťažuje telo a dáva vám pocítiť únavu, časom sa môžu objaviť aj zdravotné komplikácie. Vymeniť preto kreslo za prechádzku v parku a natiahnutie stuhnutých svalov je riešenie, ako eliminovať negatívny vplyv náročnej práce.

Stolička alebo kreslo môže byť ale aj pohodlné a vášmu telu naopak pomôcť. Platí to však iba v prípadoch, ak máte k dispozícií tieto špeciálne relaxačné kreslá.

Ich výnimočnosť spočíva v dokonalom anatomickom tvare a ergonómii, ktorá navodzuje pri sedení telu vytúžené pohodlie a relax. Výhodou je, že zapadnú do interiéru aj svojím originálnym štýlom a prevedením. Vyskúšajte si preto užiť pohodlie a relax po práci aj v „obyčajnom“ kresle.

Kontakt s prírodou

Ak si chcete oddýchnuť, nemusíte cestovať na „kraj sveta“. Krásnu prírodu a podmienky na relax predsa máme aj u nás doma. Stráviť len pár minút v prírode, keď sa cítite vystresovaní, vám môže pomôcť relaxovať.

Choďte von a urobte si krátku prechádzku alebo len tak si v obklopení zelene prírody poseďte. Aby bolo pozorovanie prírodných krás ešte detailnejšie a lepšie, môžete si vziať so sebou aj kvalitný ďalekohľad.

Chýba vášmu telu energia? Tieto tipy vás na nohy určite postavia Chýba vášmu telu energia? Tieto tipy vás na nohy určite postavia shutterstock.com

Aromaterapia

Ďalší zmysel, pomocou ktorého môžeme navodiť uvoľnenie tela a psychiky, je čuch. Vône dokážu urobiť s našimi zmyslami naozaj veľa, čo môžete veľmi dobre využiť na relaxáciu.

Môžete to vyskúšať s aromatickými olejmi. Nakvapkaním éterického oleja s obľúbenou vôňou na zápästie alebo do aromalampy získate príjemnú náladu veľmi rýchlo.

Pustite si k tomu obľúbenú hudbu, nevyhýbajte sa kontaktu s vodou, ktorá nielen osviežuje a občas si pri lahodnej kávičke poskladajte pekné puzzle. Zabudnete na problémy i starosti a užijete si dni plné radosti aj bez návštevy exotického rezortu.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 07:02