StoryEditor

Výsledky OZV Eltma v časoch pandémie

18.08.2021, 00:00
V roku 2020 nezisková spoločnosť ELT Management Company Slovakia s.r.o. ( „Eltma“) pokračovala v úsilí o zlepšenie životného prostredia na Slovensku. Organizácia zodpovednosti výrobcov Eltma v roku 2020 zastupovala 117 registrovaných výrobcov, ktorým nie je osud nimi predaných pneumatík ľahostajný a ďalej transparentne a preukázateľne plnia povinnosti dané legislatívou. Títo výrobcovia uviedli v roku 2020 na trh spoločne takmer 79 % ton nových pneumatík na Slovensku. Ďakujeme našim účastníkom za ich dôveru.

Eltma stabilne udržuje dostupnosť zberných miest, na ktorých môžu koneční používatelia odovzdať pneumatiky zadarmo, po celom Slovensku. Neustále narastá množstvo vyzbieraných a spracovaných pneumatík. V roku 2020 s nami pneumatiky zbieralo vyše 2 300 pneuservisov, predajní pneumatík, či miest určených obcou. Ďakujeme všetkým zberným miestam, ktoré v súlade so zákonom zbierajú odpadové pneumatiky od konečných používateľov bezplatne a tým pomáhajú znižovať riziká vzniku čiernych skládok.

Zvoz a nakladanie s odpadovými pneumatikami prebiehalo prostredníctvom zmluvných partnerov, ktorí vzišli z verejnej súťaže o najvhodnejšiu ponuku. Odvoz pneumatík zo zberného miesta do zariadenia na ich zhodnotenie je zabezpečený zmluvnými partnermi Eltmy a prebieha po objednaní odvozu prevádzkovateľom zberného miesta v informačnom systéme Eltmy v súlade so Všeobecnými podmienkami prevádzky zberných miest kolektívneho systému Eltma. Eltma Eltma splnila zákonné požiadavky a zhodnotila pneumatiky v súlade s Programom odpadového hospodárstva SR na roky 2016 – 2020. Takmer všetky vyzbierané pneumatiky boli recyklované.

Napriek tomu, že bol pre nás všetkých rok 2020 náročný, zvážala Eltma pomocou svojich recyklačných partnerov a zberových spoločností pneumatiky bez obmedzenia. Ďakujeme našim partnerom za ich nasadenie aj napriek ohrozeniu pandémiou.

Taktiež sa nám podarilo obhájiť svoje fungovanie predlžením platnosti autorizácie na činnosť organizácie zodpovednosti výrobcov až do konca roku 2024. Vďaka tomu budeme aj naďalej s našimi partnermi prispievať k udržateľnosti na Slovensku.

Napokon ďakujeme konečným používateľom, ktorí využívajú možnosti spätného zberu a tým prispievajú k ochrane životného prostredia.

Ďakujeme, že spoločne vytvárame lepší svet.

 

www.eltma.sk

www.kamspneumatikou.sk

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 06:41