Fumbi prináša firmám jednoduché investovanie do kryptomienFumbi
StoryEditor

Fumbi prináša firmám jednoduché investovanie do kryptomien

31.08.2021, 00:00
Podľa dát slovenskej spoločnosti Fumbi Network je záujem Slovákov o investovanie do kryptomien stále väčší. Za prvého polroka 2021 zaznamenala spoločnosť nárast registrácií o viac ako 30 000, pričom má už dokopy viac než 50 000 používateľov.

Po novom majú okrem jednotlivcov možnosť investovať aj právnické osoby, pre ktoré môže byť podľa expertov z Fumbi investovanie do kryptomien ešte zaujímavejšie než pre fyzické osoby. Na to môžu využiť produkt Fumbi Biznis.

„Investovať do kryptomien odporúčame každej právnickej osobe, ktorá má vytvorenú finančnú rezervu a chce jej časť uložiť takýmto spôsobom. Samozrejme, nie je vhodné nakupovať kryptomeny za operatívne prostriedky, pretože krátkodobé cenové výkyvy sú stále veľké,“ hovorí J. Forgács.

Spoločnosť prišla s produktom Fumbi Biznis v reakcii na dopyt od používateľov, ktorí chcú vďaka investovaniu do kryptomien zhodnocovať nielen svoj osobný, ale aj firemný majetok. Fumbi vypracovala aj príklad, v ktorom porovnáva investovanie fyzickej a právnickej osoby.

Hypoteticky by mohol byť rozdiel pri investícii vo výške 10 000 € po roku investovania veľký až 1 794 € v prospech právnickej osoby. Pozrite si podrobné vysvetlenie daňových výhod v tomto článku. S produktom Fumbi Biznis si používatelia zvolia, do ktorých top kryptomien chcú investovať, a zostavia si tak svoje portfólio. Na výber majú kryptomeny Bitcoin, Cardano, Ethereum a Polkadot. 

Fumbi prináša firmám jednoduché investovanie do kryptomien Fumbi prináša firmám jednoduché investovanie do kryptomien Fumbi

Juraj Forgács

Bezpečnosť je pri investovaní prvoradá

Straty kľúčov k peňaženkám či hackerské útoky na burzách pripravili ľudí už o stovky miliónov eur, preto sa niektorí ľudia obávali začať do kryptomien investovať. Pre spoločnosť Fumbi je zabezpečenie majetku svojich používateľov na prvom mieste a na uloženie kryptomien využíva systém Ledger Vault, čo je jedna z najdôveryhodnejších a najbezpečnejších možností úschovy kryptoaktív na svete. Zároveň je Fumbi prvou platformou pre investovanie s nezávislým auditom peňaženiek s prestížnym certifikátom SGS.

Úspešná slovenská spoločnosť, ktorej sa už podarilo expandovať na český a poľský trh, získala investíciu vo výške až 1,5 milióna eur. 500 000 získala od svojho hlavného investora BaseTech a zvyšok od menších slovenských subjektov.

Tým však prílev investícií nekončí - v tomto kole má Fumbi v pláne získať dokopy až 2 milióny eur. Vďaka tejto sume sa bude môcť rozvíjať na ďalšie východoeurópske trhy a prinášať svojim používateľom nové inteligentné produkty. 

O najväčšej kryptomenovej spoločnosti na Slovensku
Spoločnosť Fumbi Network vznikla v roku 2018 a najviac nových registrácií zaznamenala v roku 2021. Fumbi umožňuje širokej verejnosti a firmám investovať do kryptomien jednoducho, prehľadne a bezpečne. Jednotlivci môžu investovať už od 50 €, právnické osoby od 1 000 €.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 13:05