StoryEditor

Tvárnice Ytong a Silka ponúkajú príjemnú teplotu a ticho v interiéri

19.05.2022, 00:00

Každý, kto dnes stavia, chce žiť zdravo. Pórobetónové tvárnice Ytong a vápenno-pieskové tehly Silka sú presne tie správne stavebné materiály – zdravé pre život, trvanlivé a od začiatku premyslené z hľadiska ekológie a stavebnej fyziky. Garantujú zdravé životné prostredie, v ktorom alergie nemajú šancu. Ponúkajú tiež vždy príjemnú teplotu v miestnosti a chránia pred hlukom.

Bezchybná stavebná biológia – žiadna možnosť vzniku alergií a plesní

Pórobetónové tvárnice Ytong predstavujú spolu s vápenno-pieskovými tehlami Silka biologicky bezpečný a pre alergikov maximálne šetrný stavebný materiál. A vďaka difúzne otvorenej konštrukcii v nich nemajú šancu ani plesne a vlhké steny.

Dobrý pocit budete mať aj vďaka kvalitnej tepelnej izolácii

Pokiaľ je v miestnosti správna teplota, dostaví sa obvykle aj pocit pohody. Pre majiteľov budov preto zohráva dôležitú úlohu kvalitná tepelná izolácia. Nikto nechce v zime sedieť na gauči so zapnutým kúrením, hrubými ponožkami a vlnenými dekami. Tvárnice Ytong a Silka pritom fungujú v lete aj v zime. V lete sa s Ytongom a Silkou ani nezapotíte, aj v horúcich dňoch bude celý dom príjemne obývateľný bez nutnosti inštalácie dodatočných chladiacich zariadení. Pórobetónové tvárnice a vápenno-pieskové tehly majú veľkú tepelno-akumulačnú schopnosť. Tvárnice akumulujú denné teplo a v noci, keď sa ochladí, ho opäť uvoľňujú. Dokonalým riešením je potom dom s masívnou strechou z pórobetónu Ytong.

image
Ytong

Žite kľudne, žite zdravo

Veľká časť obyvateľov slovenských miest a obcí trpí hlukom spôsobeným dopravou, lietadlami alebo strojmi. O to dôležitejšie je chrániť vlastný obytný priestor pred stresujúcim hlukom a stavať už od začiatku nehnuteľnosť so zodpovedajúcou zvukovou izoláciou. Problematike akustiky je dobré sa intenzívne venovať už vo fáze plánovania stavby. Väčšinou platí, že čo človek zanedbá v tejto fáze, bude už ťažko doháňať v dokončenom dome. Dodatočná inštalácia dobrej zvukovej izolácie je už buď nemožná alebo nákladná. A tiež platí, že tvárnice Ytong aj Silka je možné vďaka ich vlastnostiam a systémovému riešeniu účinne použiť proti vonkajšiemu hluku.

image
Ytong

Optimálna protipožiarna ochrana pre maximálnu bezpečnosť

Tvárnice Ytong a Silka sú nehorľavé stavebné materiály, ktoré sú podľa našich aj európskych noriem zaradené do najvyššej triedy stavebných materiálov A1. V prípade požiaru neposkytujú ďalšiu „potravu“ pre plamene a neuvoľňujú ani toxické výpary a plyny. Bez ďalších nákladov a dodatočného protipožiarneho vybavenia tak pórobetónové tvárnice Ytong a vápenno-pieskové tvárnice Silka ponúkajú vysokú úroveň ochrany života a zdravia.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 19:29