StoryEditor

Profesionálny videohovor z firemnej zasadačky, ale i z domácej kancelárie

07.06.2022, 00:00

„Nie je dôležité čo vidíte vy, ale kto vidí vás.“, výrok zo seriálu WeCrashed, ktorý Adam Neumann raz počul a následne ho opakovane používal, vždy keď sa mu argumentačne hodil, aby v rekordne krátkom čase vybudoval miliardovú spoločnosť. S dovolením si tento výrok požičiame a to konkrétne v súvislostiach s konferenčnými miestnosťami a videohovormi, v ktorých vyniká špičková výbava značky Logitech od spoločnosti AP MEDIA.

Logitech Rally Bar alebo Logitech Rally Bar mini? A na čo slúži Logitech Tap IP, či Logi Dock pre profesionálny home office?

Skôr ako si odpovieme na prvé dve otázky, skúste si prebehnúť v hlave ako sa pripájate na videohovory u vás vo firme. Chodia zamestnanci do zasadačky 15-20 min. skôr, aby obišli prípadné technické problémy skôr ako míting začne? Aby vyriešili rébus, ktorý kábel do ktorého portu a ktorý ovládač treba mať po ruke? A ako je to s kvalitou prenášaného zvuku a videa? Je zrejmé, že to čo vidíte vy, je v prvom rade o kvalitnej kamere a mikrofóne konferenčnej protistrany. Ale viete aký dojem budíte vy? Ako znie vaša dizajnovo zariadená zasadačka na druhej strane?

Logitech Rally Bar alebo Logitech Rally Bar mini sú jednoduchým riešením, vďaka ktorým vašu konferenciu zahájite jediným dotykom a prenos z nej bude vždy vysokokvalitný. Video prenos, zvukový výstup, zrozumiteľnosť i celkový dojem. Pripojíte ich prostredníctvom USB k ľubovoľnému PC alebo Mac, bez nutnosti inštalácie ďalšieho softvéru. Alebo spustíte podporovanú video konferenčnú aplikáciu (napr. Zoom Rooms, Microsoft Rooms, ai.) priamo na zariadení bez potreby použiť počítač alebo notebook. A to je všetko.

Rozdiel medzi Rally Bar alebo Rally Bar mini je zrejmý už z názvu. Rally Bar mini je vhodný pre menšie až stredné miestnosti i keď disponuje kamerou s 5 x digitálnym zoomom a už v základnej výbave 3 stolnými mikrofónmi s dosahom až 7 metrov, čo už možno považovať za celkom štedrý konferenčný priestor. Logitech Rally Bar je však ešte štedrejší. S kamerou s 15-násobnym zoomom (5 x optickým a 3 x digitálnym) a so štyrmi stolnými mikrofónmi, pokryjete veľké miestnosti, čo do obrazu i zvuku.

image
Logitech

A prečo práve Logitech Rally Bar alebo Rally Bar mini?

Okrem spomínanej jednoduchosti nastavení oba modely stoja na troch hlavných pilieroch kvalitného video spojenia:

  • Snímanie videa vystihuje ostrý obraz so špičkovou farebnosťou v rozlíšení až 4K (3 840 x 2 160 pixelov pri 30 snímkach za sekundu) a optický zoom, ktorý neuberá na kvalite obrazu. Veľkou pridanou hodnotou oproti bežnej praxi je aj verné snímanie odtieňa ľudských tvárí, ktoré pôsobia živo a prirodzene.
  • Zvukovú technológiu panelu tvoria vysoko výkonné meniče reproduktoru, adaptívne mikrofóny, ktoré sa automaticky zameriavajú na aktívneho rečníka, špeciálny port pre nízke frekvencie i patentovaný systém antivibračného tlmenia pre plne duplexnú zvukovú komunikáciu. Inými slovami poskytuje vysoký výkon, zrozumiteľnosť a vyváženosť každému hlasu, či už je rečník tichý alebo naopak hovorí zvučnejším hlasom.
  • Umelá inteligencia je inšpirovaná prirodzeným ľudským vnímaním. Tak ako človek upriami pozornosť na človeka, ktorý práve rozpráva, niečo ukazuje, či kreslí na projekčnom zariadení, ale zároveň dokáže periférne vnímať celú miestnosť, tak aj Rally Bar i Rally Bar Mini pomocou motorizovaného otáčania, naklápania i optickému zoomu prispôsobujú záber dynamike konferencie a dianiu v miestnosti. Čo je však pre človeka nemožné, no pre technológie reálne, je „vypnúť“ rušivé faktory ľudským uchom, eliminovať šum a optimalizovať ľudský hlas, tak aby bol príjemne zrozumiteľný.
image
Logitech

Schopnosti a algoritmy, ktoré stoja za umelou inteligenciou Logitech Rally Bar sa skrývajú v množine RightSense technológií. Okrem toho, že pracujú automaticky, disponujú aj schopnosťou učiť sa a postupne sa zlepšovať. „Rozobrať“ ich môžeme na štyri časti, z ktorej každá manažuje iný vnem.

  • RightSight automaticky ovláda kameru. Preto uvidíte každú osobu v miestnosti optimálne zachytenú na obrazovke. Rozhovory a očný kontakt budú prirodzené ako keď sedíte v spoločnej miestnosti.
image
Logitech
  • RightSight 2, predstavuje pokročilú technológiu navrhnutú pre pôsobivejší zážitok z videa na vzdialenom konci. Prodáva zariadeniam Rally Bar a Rally Bar Mini úplne nový režim sledovania a názvom Speaker View (Beta).

    Speaker View využíva zvukovú inteligenciu a dvoj kamerový systém v Rally Bar a Rally Bar Mini k detekcii a snímania aktívneho rečníka a zároveň sníma i celú miestnosť. V predvolenom nastavení je zobrazenie miestnosti zobrazované ako menší obraz v obraze v hlavnom zobrazení hovoriacej osoby.

  • RightLight automaticky potláča obrazový šum, optimalizuje svetelné podmienky v miestnosti, zlepšuje sýtosť farieb vrátane vzhľadu a prirodzeného odtieňa ľudskej tváre.
  • RightSound je set technológií zodpovedných za špičkový zvuk optimalizovaný pre ľudský hlas, ktorá potláča nechcené ruchy (napríklad zvuk ventilátora, či klikanie na klávesnici) a sústredí sa na aktívny reproduktor, aby každé slovo bolo zrozumiteľné a čisté. Pokročilý algoritmus detekcie hovoru navyše automaticky zosilňuje hlasitosť potichu hovoriacich osôb a naopak tlmí hlasnejšie hlasy.

Ako to celé funguje si môžete pozrieť v 6 minútovej reportáži, ktorú nájdete na stránke www.apmedia.sk, konkrétne TU.

 

Na čo slúži Logitech Tap IP?

 

image
Logitech
image
Logitech

 

Logitech Tap IP je jediným ovládačom v miestnosti, s ktorým sa dokážete jediným dotykom pripojiť na videohovor. Okrem toho umožňuje zdieľať obsah, ale aj ovládať konferencie pre všetky miestnosti.

Tap IP disponuje 10,1 – palcovým displejom odolným voči odtlačkom prstov a pohybový senzor. Stačí vstúpiť do miestnosti a váš ovládač sa okamžite pripraví na vaše dotykové inštrukcie. Umiestniť ho môžete kamkoľvek na stenu alebo na stôl, kde pod 14° uhlom poskytuje pohodlie pre manažovanie hovoru. Sadnúť si môžete kamkoľvek Tap IP len jednoducho natočíte k sebe. Ideálnym umiestnením je však také miesto, kde je možné pripojiť ho na ethernet kábel.

 

Na čo slúží Logitech Logi Dock?

image
Logitech

Logi Dock je tu preto, lebo jednoducho niekedy do práce ísť nemusíte. Dokonca ani kvôli jedinému videohovoru, ktorý vám svieti v kalendári. Navyše „covid research“ potvrdil, že home office businessu neškodí a mnohé firmy stavili na túto kartu aj do budúcnosti, nie len po skončení pandémie. Samozrejme len na pozíciách, kde je to možné.

Logi Dock je synonymom kvalitného videohovoru z pohodlia domova. Navyše môže byť výrazným eliminátorom spleti káblov na stole, pretože ako správna dokovacia stanica ponúka možnosť pripojenia až piatich periférnych zariadení prostredníctvom USB a dvoch monitorov. Voľné porty môžete využiť aj na nabíjanie mobilných zariadení.

image
Logitech

Pokiaľ ide o samotný videohovor, jediným dotykom priamo na zariadení sa môžete pripojiť k hovoru, nastaviť hlasitosť, vypnúť/zapnúť kameru, mikrofón alebo aktivovať/deaktivovať stlmenie zvuku. Tap IP disponuje až šiestimi mikrofónmi, ktoré zachytávajú váš hlas a pokročilé algoritmy potláčajú okolitý šum. Rovnako jednoduché je prepnutie hlasitého odposluchu na vlastný zvuk. Nastáva automatický pripojením náhlavnej súpravy Zone Wireless alebo slúchadiel Zone True Wireless.

A čo ak práve netelefonujete? Logi Dock vám poslúži ako vysokokvalitný reproduktor s pohlcujúci stereofónnym zvukom, ohromným výkonom a plnými basmi pre čistý, neskreslený zvuk, aj pre citlivé uši.

image
Logitech

Na odbornosti záleží

Riešení a možností ako čo najefektívnejšie fungovať na diaľku a prezentovať nie len projekty a vízie ale i samých seba je omnoho viac. Preto nestavajte váš video a audio výstup na kolene, ale poraďte sa o najvhodnejšom riešení s tými, ktorý sa integrácii profesionálnej techniky venujú už 30 rokov. Preto vám odporúčame pre detailnejšie informácie kontaktovať spoločnosť AP MEDIA, s.r.o., www.apmedia.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 10:06