Shutterstock
StoryEditor

Sandále na platforme – ideálne topánky na celé leto

27.07.2022, 00:00

Klasické sandále sú klenotom každého dámskeho letného šatníka. Či už ste v srdci minimalistka alebo veľká maximalistka, nemožno poprieť silu ukotvenia outfitu s touto skutočne nadčasovou topánkou. Samozrejme, môže byť ťažké objaviť tie najlepšie kúsky, najmä s neustále sa vyvíjajúcimi novými trendmi. Ktoré kúsky sa ale oplatí mať doma?

Ako na platformy?

Trik, ako zabezpečiť, aby ste neskončili s výčitkami svedomia pri nakupovaní nového páru topánok, je hľadať stále trvácne siluety vyrobené vysokokvalitným remeselným spracovaním. Takúto kúpu si totiž pred sebou dokážete veľmi ľahko obhájiť. Na najluxusnejšom konci rebríčka sú sandále Hermès Oran. Ide o ikonické sandále, ktoré od svojho vzniku pred 25 rokmi nezaháľali a dámy v každom veku ich stále rovnako milujú. Áno, rozpoznateľné logo H sa ľahko predáva, ale skutočná sila obuvi pochádza práve z ľahko nazúvacej siluety a odborne vypracovaného dizajnu. Hermès ale nie je jedinou značkou, ktorá dodáva nadčasové sandále na platforme. Na druhej strane cenového spektra sú veľmi obľúbené dámske sandále Birkenstock s dvojitou prackou a vkusnými remienkami, ktoré nájdete napríklad aj na sandáloch Tkees.

Minimalistické šľapky na platforme

Sandále na platforme sú v podstate darom od Boha. Dni, keď „extra výška“ znamenala ihlové opätky, v ktorých nezájdete ďalej ako na koniec vašej príjazdovej cesty (teda aspoň nie bez bolesti či rizika úrazu), sú na dobro preč. Teraz môžete vám i vášmu outfitu pridať niekoľko centimetrov za pomoci veľkej a pevnej podrážky, na ktorej sa vám bude chodiť oveľa pohodlnejšie ako v lodičkách. Výsledok je navyše veľmi šik a pohodlný, a preto tento trend valcuje jedno leto za druhým. Pre dámy, ktoré nie sú úplne nadšené okázalou estetikou rokov sedemdesiatych, ktorá sa často spája práve s plochými sandálmi, je ako stvorený neutrálny pár minimalistických sandálov. Tie sú všestranným kúskom, ktorý je určený na pláž aj na prechádzky po meste. Dámy si navyše zamilujú aj prvok z tkanej kože a jej schopnosť vytvoriť naozaj jemný vzhľad.

Rozbaľte to pri bazéne

Počas bežného plážového dňa sa vám budú hodiť šľapky na platforme alebo prírodne pôsobiace espadrilky. Vyskúšajte napríklad overenú klasiku značky Vagabond, Crocks alebo Esprit. Vzhľadom na to, že váš deň strávite odpočinkom, pravdepodobne s Piña coladou alebo Daiquiri v ruke, ploché sandále na platforme, ktoré si vyberiete, by mali byť ľahké a nekomplikované. Zvážte napríklad ružové gumené sandále Rag & Bone, v ktorých sa budete cítiť ako by ste kráčali po obláčiku. Na pláži alebo pri bazéne sa vám určite zíde aj plážová taška. Výhodou je, že ľahké sandále nepreťažia vašu kabelku a ponechajú dostatok miesta aj na plážové čítanie, do ktorého sa na dovolenke určite s nadšením ponoríte.

Pripútajte sa

Už niekoľko sezón sú ploché sandále na platforme dôležitou súčasťou mnohých módnych kolekcií na jar/leto. Okrem ich praktického využitia sú však tieto topánky vhodné aj na bláznivú nočnú párty s vašimi najbližšími priateľmi. Skvelo vyzerajú s mini, ale aj s midi-šatami. Navyše, vďaka remienkom sú tieto topánky veľmi stabilné na chodenie i tancovanie. Pri správnom sklone topánky si ani neuvedomíte, že máte na sebe podpätky, respektíve platformy.

 

Ak sa chystáte na dovolenku, nezabudnite si zbaliť ani pár športových platforiem. Športové sandále so zapínaním na suchý zips sa perfektne hodia na dlhé prechádzky mestom. Popruhy sú väčšinou ľahko nastaviteľné a pevná základňa poskytuje stabilitu a jednoduchosť, ktorá je ideálna na deň strávený objavovaním nových miest.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 11:52