StoryEditor

Tieto miesta si na dovolenke v Nízkych Tatrách nenechajte ujsť

25.08.2022, 00:00

Chystáte sa dovolenkovať na Slovensku? Ak ste si zvolili oblasť Nízkych Tatier, ste tu správne! V tomto článku vám totiž prinášame tipy na miesta, ktoré sa v tejto oblasti rozhodne oplatí navštíviť.

Túžite po príjemnej dovolenke plnej nezabudnuteľných zážitkov? Nízke Tatry vám to vedia ponúknuť! Zažite množstvo zábavy, adrenalínu, ale aj oddychu. Nemusíte cestovať tisícky kilometrov, aby ste si mohli vychutnať dokonalú dovolenku. Nízke Tatry patria medzi najviac obľúbené destinácie, a preto vám prinášame tipy na miesta, ktoré stoja za vašu návštevu

image
Unsplash

Demänovská dolina

Tisícky turistov ročne navštívi Demänovskú dolinu, ktorá sa nachádza len niekoľko kilometrov od Liptovského Mikuláša. Nájdete tu krásnu prírodu, nenáročné túry, ale aj wellness v hoteloch. Ubytovanie v Tatrách je veľmi vyhľadávané a patrí medzi to naj, čo vie Slovensko ponúknuť. Vybrať si totiž môžete zo skutočne širokej škály hotelov. V každom vás čaká tradičná slovenská i európska kuchyňa, nádherné výhľady na okolitú prírodu, a tiež SPA na vysokej úrovni.

V Demänovskej doline sa nachádza aj známe Vrbické pleso. Môžete ho navštíviť spolu s vašimi deťmi. Ak patríte medzi milovníkov turistiky, neváhajte vyjsť na Chopok. Ide o celodenný výlet, no vždy si to môžete uľahčiť lanovkou.

Liptovský Ján

V Nízkych Tatrách sa nachádza aj Jánska dolina. Nájdete tu kúpalisko s príjemnou termálnou mineralizovanou vodou. Tá ma liečivé účinky a aj to je dôvod, prečo na toto miesto nechodia len ľudia z celého Slovenska, ale aj zahraniční turisti. Vychutnať si tiež môžete rôzne zábaly, masáže a sauny. V Liptovskom Jáne si dobre oddýchnete, a to napríklad aj po celom dni strávenom na turistike.

image
http://www.vypadni.sk/sk/termalne-kupalisko-termal-raj-liptovsky-jan

Minislovensko

Pravdepodobne ste už neraz počuli o výstave miniatúr slovenských kultúrnych pamiatok. Práve táto expedícia sa nachádza priamo v Nízkych Tatrách, pri hoteli Ďumbier. Zblízka tak môžete vidieť rôzne hrady z celého Slovenska. Súčasťou je aj zábavný a oddychový areál a tiež modelová železnička s technickými pamiatkami. Cez platformu Rekrea si môžete aj v tejto oblasti priamo zarezervovať slušné ubytovanie. Bola by škoda nevyužiť to.

Liptovská Mara

Ako by to bolo, keby ste boli v Nízkych Tatrách a nenavštívili by ste Liptovskú Maru? Táto vodná nádrž sa považuje za akési slovenské more niet sa čomu čudovať. Každý si tu totiž príde na svoje. Môžete sa tu okúpať, zabaviť sa s deťmi a vyskúšať si aj vodný bicykel.

Odporúčame sa ísť kúpať na miesto, ktoré je na to určené a zložiť si veci v campe, v ktorom zaplatíte symbolickú sumu.  Za to bezpečie to však stojí. Neďaleko Liptovskej Mary sa tiež nachádza známy Aquapark Tatralandia, pri ktorom máte možnosť navštíviť ZOO kontakt, poprípade si zašportovať v Liptov aréne.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 02:22