www.makeup.sk
StoryEditor

Prečo je dôležité používať hydratačný krém?

23.01.2023, 14:00

Ako si vybrať ten správny hydratačný krém pre vašu pleť?

Naša pokožka potrebuje dostatočné množstvo lipidov a vody pre správne fungovanie ochrannej bariéry. Pokožka každého človeka má iné potreby. Pretože každodenné čistenie tváre môže narušiť ochrannú bariéru našej pokožky, preto potrebujeme na podporu najlepší hydratačný krém na tvár.

Ako predchádzať suchej pokožke po jej umytí?

Odstraňovanie make-upu a nečistôt z tváre by malo byť pravidelnou súčasťou vašej starostlivosti o pleť. Každodenné čistenie však odstraňuje aj časť ochranného hydrolipidického filmu pokožky. Preto je po očistení dôležité zachovať prirodzenú ochrannú bariéru vašej pokožky.

Pri umývaní tváre nezabudnite použiť jemný čistiaci prostriedok. Dôležitú úlohu zohráva aj teplota vody: príliš horúca voda pokožku ešte viac vysušuje. Príliš agresívne peelingy alebo abrazívne peelingy na tvár môžu tiež vážne narušiť ochrannú bariéru pokožky.

Ako si jemne očistiť tvár:

  1. Zľahka navlhčite tvár vodou
  2. Končekmi prstov alebo vatovým tampónom naneste čistiaci prostriedok a jemne vmasírujte do pokožky
  3. Odstráňte čistiaci prostriedok z pokožky mäkkou servítkou a teplou vodou

Po očistení je vaša tvár pripravená na ďalší krok.

Ktorý hydratačný krém je pre mňa ten pravý?

Pokožka každého človeka má svoje vlastné potreby. Tu sú štyri situácie, v ktorých môže byť hydratačný krém https://makeup.sk/brand/158407/ užitočný. Krémy na tvár a ich recenzie:

1) Moja pokožka sa po vyčistení cíti dobre. Ale aj tak si ju chcem osviežiť

Normálna pokožka je pokožka, ktorá je vo výbornom stave a vyžaduje starostlivosť, aby bola hydratovaná. Ľahký, rýchlo sa vstrebávajúci hydratačný krém vyrobený z prírodných rastlinných olejov, ako je babasový olej, na posilnenie prirodzenej ochrannej bariéry pokožky pre okamžitú a dlhotrvajúcu hydratáciu.

Rada: Keď studený, suchý zimný vzduch dráždi pokožku, zanecháva ju suchú a drsnú, odporúčame použiť sýtejší krém na tvár s vyšším obsahom oleja.

2) Mám zmiešanú pleť. Vzorec, ktorý poskytuje hydratáciu a poskytuje matný povrch, bol by ideálny

Mastné oblasti pokožky vyžadujú ľahký fluid s veľmi nízkym obsahom oleja, aby pleť nepreťažoval. Ideálny 24-hodinový hydratačný fluid, ktorý sa rýchlo vstrebáva a poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu pre normálnu až zmiešanú pleť. Pre rýchlu a osviežujúcu hydratáciu počas dňa použite sprejový mušt na tvár.

3) Myslím si, že moja pleť potrebuje z času na čas extra hydratáciu

Hydratačný sprejový mušt je ideálny pre intenzívnu starostlivosť medzi bežnými úpravami tváre. Či v lete aby sa schladiť, alebo v zime, aby pôsobiť proti účinkom suchého a teplého vzduchu, pokožka sa zamiloje do tejto extra dávky sviežosti. Sprej na tvár revitalizuje unavenú pokožku a okamžite poskytuje intenzívnu hydratáciu. Dá sa aplikovať aj cez make-up.

4) Ako sa starať o pokožku okolo očí? Niekedy vyzerám veľmi unavene už ráno. Ako sa s tým rýchlo a efektívne vysporiadať?

Pokožka okolo očí je obzvlášť jemná a citlivá. Hydratačný gél na kontúry očí môže pomôcť znížiť známky únavy a zabrániť vzniku prvých vrások spôsobených dehydratáciou. Všetky produkty z hydratačnej série na tvár sú vyrobené zo 100% prírodných zložiek: organický extrakt z opuncie a aloe vera a vysoko kvalitné rastlinné oleje. Tieto ľahké receptúry dodávajú pokožke krásny, zdravý lesk s dlhotrvajúcou hydratáciou. Zistite viac o úžasnom kaktuse opuncie.

Prirodzená ochranná bariéra našej pokožky

Prirodzená ochranná bariéra našej pokožky pozostáva z rohovitej vrstvy a kyslého plášťa. Táto vonkajšia vrstva kože, nazývaná aj stratum corneum, tvorí hranicu medzi vnútrom nášho tela a vonkajším prostredím.

Skladá sa z kožného mazu, potu, kožných buniek a vody, ktorá sa uvoľňuje cez kožu, je to tenký plátkový film pokrývajúci rohovú vrstvu. Zloženie kyslého plášťa môže kolísať v dôsledku vnútorných a vonkajších vplyvov, ako je teplo alebo chlad, ale aj veku, hormonálnej rovnováhy a príjmu tekutín.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 12:24