StoryEditor

Vianoce prinášajú nielen výdavky, ale aj výhodné nákupy

28.11.2023, 00:00

Čarovná vianočná atmosféra každoročne sprevádza najkrajšie sviatky roka. Súčasne je to však obdobie, kedy máme najviac výdavkov. Svoju štedrosť prejavujeme darčekmi, ale uvažujeme aj o investíciách do našich domovov. Tie môžu byť práve teraz výhodnejšie než počas roka.

Koľko míňame počas Vianoc?

Aj keď sa v posledných rokoch mnohí ľudia snažia viac šetriť, vianočná atmosféra a kultúrne zvyky v mnohých prípadoch prevážia. Výsledkom je, že výdavky na Vianoce sa často vyšplhajú výrazne nad mesačný priemer. Podľa štatistík je na čele rebríčka výdavkov Kanada, kde ľudia minú priemerne v prepočte približne 1 600 eur. Tesne za nimi sú obyvatelia Nemecka s výdavkami asi 1 547 eur. Austrália je na treťom mieste s výdavkami vo výške 1 112 eur vynaloženými na Vianoce. Pozadu nezaostávajú ani USA a Francúzsko, kde na Vianoce minú približne 1 070 eur. Výsledky štúdie WorldRemit Cost of Christmas z roku 2022 poukazujú na to, že vianočné výdavky rodín minulý rok výrazne prevyšovali ich bežné mesačné príjmy. Štúdia odhaduje, že v priemere vynaložili až 156 % toho, čo bežne zarobia za mesiac.

Nielen darčeky, ale aj investície do domácnosti

Podľa štatistík sú darčeky hlavnou položkou, ktorá tvorí až 65 percent vianočných výdavkov. Z nich približne 20 percent predstavujú darčekové karty a poukážky. Ďalšiu významnú sumu zahŕňajú nákupy potravín a jedla na sviatočnú hostinu, dekorácie na výzdobu interiéru, či exteriéru a kúpa vianočného stromčeka. Vianočné výdavky sa však nesústreďujú len na tradičné darčeky pod stromčekom a bohaté sviatočné stoly. Keď už je všetko nakúpené, vyzdobené, napečené a upratané, prichádza čas, kedy si ľudia môžu vydýchnuť. Tieto chvíle pohody mnohí využijú na rozmýšľanie o väčších investíciách a zlepšeniach domova, ktoré už nejaký čas odkladali. Vianoce sú ideálnou príležitosťou na takéto zmeny, pretože v obchodoch je plno výhodných ponúk. Zákazníci, ktorí plánujú rekonštrukciu, alebo modernizáciu svojho domova, často využívajú vianočné zľavy, aby spravili veľké kroky smerom k lepšiemu bývaniu.

Vstúpte do vianočnej atmosféry

Domov sa v tomto období stáva centrom všetkého diania a viac si uvedomujeme aj dôležitosť kvalitných dverí. Vchodové dvere sú totiž vizitkou každého domu a bytu. Sú prvým dotykom s našou domácnosťou, ktorý zažívame niekoľkokrát denne. Preto by ich výber mal byť premyslený nielen z hľadiska dizajnu, ale i funkčnosti.

Vchodové dvere od spoločnosti Hörmann predstavujú v tomto období vhodnú investíciu, ktorá zlepšuje životný štandard a zároveň zvyšuje hodnotu nehnuteľnosti. Hörmann totiž ponúka odolné, funkčné a zároveň štýlové dvere do bytu aj domu, ktoré sú známkou prvotriednej kvality.

image
Hörmann

TIP: Zapojte sa počas adventu do súťaže od Hörmann, v ktorej môžete vyhrať vchodové dvere do vašej domácnosti. Viac o súťaži sa dozviete na www.dverenavianoce.sk.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
08. máj 2024 23:24