Proxenta
StoryEditor

Len sporiť nestačí. Investujte a zhodnocujte svoje peniaze s výnosom 8 % ročne

13.06.2024, 00:00

V dnešnej dobe už nestačí mať peniaze len nasporené. Posledné dva roky ukázali, že ich treba aj pravidelne zhodnocovať a chrániť pred infláciou. Aj preto sa investovanie teší čoraz väčšej obľube. V posledných troch rokoch sa zvýšenému záujmu Slovákov tešia korporátne dlhopisy. Objem peňazí, ktoré takto investovali, sa približuje k sume 3,9 mld. Eur. Korporátne dlhopisy majú svoje nesporné výhody. V prvom rade prinášajú stabilný príjem vďaka výnosom, ktoré sa pravidelne vyplácajú. Vo všeobecnosti sa považujú za menej rizikové investície v porovnaní s akciami. Sú totiž menej náchylné na zmeny na trhu. Zároveň fungujú aj ako vynikajúci nástroj na diverzifikáciu portfólia.

Nastáva čas znižovania výnosov? Čo s tým

Európska Centrálna Banka začiatkom júna znížila úrokové sadzby a tým vytvorila priestor na znižovanie úrokov aj na sporiacich a investičných produktoch. Dopad nižších sadzieb tak môžu pocítiť aj sporitelia či investori. Ku korekciám hypotekárnych úrokov už postupne prichádza. Tí, ktorí plánujú investovať, majú momentálne možnosť zafixovať si atraktívne výnosy na súčasných úrokových sadzbách a profitovať z toho počas celej doby splatnosti dlhopisu. Je to podobné ako pri hypotékach. Kto si v roku 2022 zafixoval úrok na úrovni jedného percenta na desať rokov, vyhol sa zvýšeniu splátok, ktoré krátko na to prišlo. Podobná situácia je dnes pri dlhopisoch, kto si zafixuje aktuálny výnos na dlhopisoch, nebude musieť riešiť ich prípadný pokles v najbližších mesiacoch.

Výnos až dvakrát ročne s dlhopisom Proxper 8/2028

Voľbou pre investora, ktorý hľadá atraktívnu investíciu, môže byť nový dlhopis Proxper 8/2028výnosom 8 % ročne a splatnosťou 4 roky. Okrem atraktívneho výnosu ponúka aj zaujímavý bonus. Pravidelný príjem vďaka výnosu, ktorý sa vypláca každých šesť mesiacov.

Partner, na ktorého sa môžete spoľahnúť

Proxenta je silná a skúsená investičná skupina, ktorá sa radí na Slovensku medzi stabilných emitentov. V oblasti korporátnych dlhopisov je spoľahlivým investičným partnerom už 15 rokov a na trh  priebežne prináša úspešné emisie. Bližšie informácie o aktuálnom dlhopise Proxper 8/2028 nájdete na https://www.proxenta.sk.

Upozornenie: S investovaním je spojené riziko. Zverejnené informácie nie sú návrhom na uzatvorenie zmluvy, analýzou investičných príležitostí, investičným odporúčaním ani investičným poradenstvom a neberú do úvahy situáciu a osobné pomery jednotlivých investorov, ich finančnú situáciu, znalosti, skúsenosti, ciele alebo potreby. Finančné nástroje skupiny Proxenta, nemusia byť pre konkrétnych investorov vhodné. Bližšie informácie o rizikách spojených s jednotlivými finančnými nástrojmi, ako aj ďalšie informácie týkajúce sa investovania, sú zverejnené na www.proxenta.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
15. jún 2024 01:10