StoryEditor

Akcie CME začali obchodovanie rastom

28.06.2005, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Akcie mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME), vlastníka televízie Nova, začali prvý obchodný deň na pražskej burze rastom. Pred 10.00 hod. dosiahli kurz 1 217 českých korún, čo bolo zhruba o 2,8 percenta nad piatkovou záverečnou cenou na americkom trhu Nasdaq.
Objem obchodov za úvodnú polhodinu obchodovania prekročil 30 miliónov korún. Bolo to štvrté miesto medzi deviatimi emisiami na elitnom trhu SPAD za Komerčnou bankou, ČEZ a Zentivou. Na burze Nasdaq uzavreli obchodovanie akcie CME v piatok na hodnote 47,83 dolára, v prepočte asi 1 184 českých korún.
CME vstúpila na domáci trh ako tretia firma za posledných 12 mesiacov po primárnom úpise Zentivy a spoločnosti Orco, ktoré sa rovnako ako CME rozhodli kótovať cenné papiere aj na inej burze. Súčasne ide o akcie tretej zahraničnej firmy na trhu. Príchod CME experti vítajú, pretože sa zvýši ponuka pre investorov, navyše o doteraz nezastúpené mediálne odvetvie.
CME kontroluje popri najsledovanejšej českej televízii Nova, ktorá tvorí zhruba polovicu jej tržieb, slovenskú Markízu a pôsobí na Ukrajine, v Chorvátsku, v Slovinsku a v Rumunsku. Analytici rátajú s expanziou CME do ďalších krajín v regióne.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 05:21