StoryEditor

Dobrý rok portálu www.profesia.sk

24.01.2007, 23:00

Personálny portál www.profesia.sk patrí medzi najvyhľadávanejšie internetové stránky na Slovensku. V minulom roku ho navštívilo mesačne v priemere 243-tisíc unikátnych návštevníkov, čo znamená medziročný nárast o 32 percent. Priemerný mesačný počet návštev prekročil jeden milión. Informovala o tom Lucia Burianová zo spoločnosti Profesia, ktorá portál prevádzkuje.
Ako tiež Burianová doplnila, vlani sa na stránke zaregistrovalo viac ako 5 500 nových spoločností, čo je oproti roku 2005 takmer o štvrtinu viac. Svoj životopis do databázy životopisov zaregistrovalo viac ako 105-tisíc záujemcov o prácu, čo je nárast o polovicu vzhľadom na predchádzajúci rok. Na stránke bolo umiestnených viac ako 102 000 pracovných ponúk, čo znamená priemerne 8 500 ponúk za mesiac. Oproti roku 2005 to predstavuje nárast o 70 percent.
Prieskum spoločnosti TNS SK podľa Burianovej potvrdil dominantné postavenie portálu na internetovom trhu práce na Slovensku. Z jeho výsledkov vyplýva, že až 79 percent uchádzačov, ktorí si hľadali prácu cez internet, si ju našlo práve na www.profesia.sk.
Vlani portál priniesol novú službu určenú občanom so zdravotným postihnutím pri hľadaní vhodného pracovného uplatnenia. Spoločnosť Profesia v minulom roku rozšírila svoje aktivity aj do zahraničia spustením internetovej stránky www.workania.hu zameranej na ponuku práce v Maďarsku.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 00:30