Zdroj: Dreamstime
StoryEditor

Elektronicky komunikujúcim daňovníkom pomôže chatbot Taxana

15.01.2019, 11:43
Autor:
vegveg
Finančná správa zverejnila animované video, ktoré prevedie fyzické osoby podnikateľov procesom registrácie a autorizácie na portáli Finančnej správy. Súčasťou videa je aj vzor všeobecného podania.

Taxana, chatbot Finančnej správy vo videu vysvetľuje ako s ňou elektronicky komunikovať. Fyzické osoby podnikatelia, ktorým od júla 2018 vznikla povinnosť elektronickej komunikácie, tak môžu prehľadnou formou zistiť všetky potrebné informácie. Na papierové podanie už nebude možné prihliadať a blížia sa dôležité termíny. Už v januári ide o termín pre podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel, v marci pre podanie daňového priznania k dani z príjmu. Taxana pútavou formou prevedie daňovníkov registráciou a autorizáciou. Vysvetlí tiež postup pri podávaní dokumentov.

„Ide o ďalší komunikačný nástroj, ktorého cieľom je pripraviť fyzické osoby podnikateľov na elektronickú komunikáciu a priblížiť postup aj takouto zaujímavou, netradičnou formou. Vďaka videu im ukážeme, že zaregistrovať sa na elektronickú komunikáciu a podať akýkoľvek dokument vôbec nie je zložité," vysvetlila prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová.

Celé animované video je dostupné na portáli Finančnej správy v časti Elektronická komunikácia - praktické informácie, Videonávody. Finančná správa ho bude šíriť medzi daňové subjekty aj prostredníctvom svojej oficiálnej stránky na sociálnej sieti.

„V intenzívnej komunikačnej kampani budeme pokračovať aj ďalej. Subjekty, ktoré sa ešte nezaregistrovali, budeme postupne prostredníctvom daňových úradov a call centra oslovovať aj telefonicky. Robíme všetko preto, aby sme klientom pomohli a zároveň sa vyhli v čo najväčšej miere registrujúcim sa na poslednú chvíľu - v posledných marcových dňoch," doplnila prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová.

Video si môžete pozrieť na: https://www.youtube.com/watch?v=2beXW7DjXPk&feature=youtu.be

01 - Modified: 2024-04-18 16:08:21 - Feat.: - Title: Lídri Únie prerokovali možnosti posilnenia konkurencieschopnosti únie. Štáty majú výhrady k úprave daní 02 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 03 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Platenie daní má prejsť revolúciou. Štát chce odbremeniť firmy od záťaže týkajúcej sa státisícov zamestnancov 05 - Modified: 2024-04-10 08:14:02 - Feat.: - Title: Daň zo sladených nápojov je istá. Pomôže nám v boji proti pandémii obezity?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 00:19