StoryEditor

Asociácia finančníkov medzinárodne

24.03.2004, 23:00
Autor:
pkpk

Stavovské združenie Slovenská asociácia podnikových finančníkov chce v tomto roku vytvárať podmienky na formovanie a stabilizáciu postavenia podnikového finančníka akceptovaného na európskej a svetovej úrovni. Taký je jeden z hlavných záverov valného zhromaždenia SAF, ktoré sa konalo minulý týždeň. "SAF chce vytvoriť vlastné odporúčania a praktiky, ktoré budú mať podobu komplexnej informačnej základne pre členov a súbor najlepších praktík a odporúčaní SAF pre emisie korporátnych dlhopisov," povedal pre HN novozvolený predseda SAF Andrej Révay.
Medzi jej zámery patrí budovanie informačnej základne pre členov v podobe tvorby a udržiavanie databáz verejne publikovaných správ z financií. SAF chce pre svojich členov budovať databázu ratingov finančných záväzkov finančných a nefinančných spoločností, ratingov dlhových cenných papierov, emisných podmienok dlhových cenných papierov, databázu Treasury Management systémov, sektorových a odvetvových analýz.
Komisia pre finančný trh svoju činnosť v roku 2004 zameria na oblasti informačnej podpory a ochrany finančných trhov, informačných zdrojov a nástrojov pre podporu rozhodovania, význam informácií pre transparentnosť podnikateľského prostredia a legislatívu Európskej únie proti zneužívaniu dôverných informácií na finančných trhoch.
SAF je zoskupenie osôb, ktoré vzhľadom na povolanie, ktoré vykonávajú, sa zaujímajú o financovanie v podnikoch, a ich strategickým cieľom je rozšíriť a kvalitatívne zvýšiť úroveň svojich profesijných schopností. Preto chce SAF spájať osoby s rovnakým profesijným zameraním, ktorým je problematika financovania podnikov.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
10. máj 2024 03:07