StoryEditor

Slovákov dobieha drahšia ropa. Benzín bude stáť viac

08.06.2009, 00:00

Tlak na rast ceny ropy stále pokračuje a koncom týždňa sa dokonca nakrátko dostala nad hranicu 70 dolárov za barel. Svoje zisky však neskôr zmazala. Zdražovanie čierneho zlata na svetových trhoch opäť pocítia aj motoristi na Slovensku. Cena benzínu by sa mohla počas tohto týždňa mierne zvýšiť.

"Blížiaca sa motoristická sezóna a tlak na zásoby benzínov vyvolávajú predpoklady na ďalší rast cien benzínov na Slovensku. Podporuje ho aj fakt, podľa ktorého by benzíny mohli byť momentálne drahšie približne o ďalšie dva centy za liter," predpokladá Tomáš Novotný zo servera natankuj.sme.sk. O viac ako dva centy za liter by sa však podľa neho ceny zvýšiť nemali. "Nafta má nábeh na ďalšie zdražovanie, no rast zásob destilátov podľa nášho názoru spôsobí pokles cien nafty v Rotterdame, čo v konečnom dôsledku bude znamenať, že ceny nafty sa do polovice týždňa na Slovensku nezmenia," dodáva Novotný.

Cena benzínu má priestor rásť minimálne do polovice leta. Konkrétny vývoj však bude závisieť od cien ropy, stavu zásob, ale aj hurikánovej sezóny.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 08:58