V seriáli HN hľadáme pôvodné slovenské výrobky.
Výroba potravinárskych škrobov siaha u nás do čias po prvej svetovej vojne, keď v škrobárni v Boleráze začali vyrábať škrob z kukurice. Výroba požívatín na základe tejto suroviny sa tam ešte viac rozbehla po druhej svetovej vojne. Sortiment fabriky v Boleráze, ktorá v tom čase patrila už pod národný podnik Slovenské škrobárne, sa obohacoval najmä o pudingy (BB, Zlatý klas, Amyl). Zhruba od 60. rokov sa na trh dostávali aj ďalšie výrobky vyvinuté na vývojovom oddelení Slovenských škrobární v Trnave. V tom období sa do obchodov dostal po prvý raz kukuričný škrob Gustin a zemiakový škrob Solamyl. Okrem nich zažili v tom čase premiéru na pultoch aj výrobky, ako Šľahačka v prášku, želé pudingy Želky či pudingy Galaxie, povzbudzujúci lecitínový prípravok Lecito, prášková zmes Šodó, šľahačkové dezerty alebo pudingy za studena, všetko výrobky, ktoré sa odvtedy držia na trhu.
Po roku 1989 Slovenské škrobárne zanikli a závod Boleráz sa nakrátko osamostatnil, vznikol Slovamyl Boleráz, ktorý po čase prevzala belgická firma Amylum. V roku 1993 od nej odkúpila značky a receptúry spoločnosť Dr. Oetker. Dnes firma v Boleráze vyrába pre Slovensko i Česko, ale aj pre ďalšie trhy skupiny Dr. Oetker. Napríklad so škrobom Gustin sa môžu stretnúť aj spotrebitelia v Chorvátsku, v Bosne a Hercegovine.
Najväčšia časť bolerázskych škrobov -- Solamyl, ktorý sa používa predovšetkým na varenie, ázijskú kuchyňu a na zahusťovanie, a Gustin, ktorého hlavné využitie je pri pečení -- sa však spotrebúva na Slovensku. Dr. Oetker je v tomto u nás jednotkou s veľmi silnou pozíciou.
Boleráz si za posledných 20 rokov stále udržiava široký sortiment, ku ktorému po roku 1993 pribudla iba časť prípravkov na pečenie, niektoré dezerty v prášku a Šumienky.