V seriáli HN hľadáme pôvodné slovenské výrobky.
Značka tavených syrov Syrokrém odráža paradoxy dnešnej doby. Zrodila sa na strednom Slovensku vo Zvolene, má za sebou takmer polstoročnú históriu, no jej domácou adresou je dnes východ Slovenska.
Všetko sa začalo v Stredoslovenských mliekarňach vo zvolenskej taviarni, kde sa začiatkom 60. rokov zrodila receptúra nového produktu. Keďže za bývalého režimu mal každý kraj svoju značku taveného syra (Karička na východe, Lunex na západe), Syrokrém vyrábali len v rámci pôsobenia vtedajších Stredoslovenských mliekarní -- vo zvolenskom závode a neskôr aj v Krupine a Tvrdošíne.
Po roku 1989, rozpade Stredoslovenských mliekarní a privatizácii, sa jednotlivé výrobne ocitli v problémoch. V rozohraných patentových súbojoch si dala značku Syrokrém ochrániť mliekareň v Tvrdošíne. Mliekarenské peripetie sa však podpísali pod to, že výrobok začal strácať podiel na trhu.
Ďalšia éra značky odštartovala po tom, ako sa o ňu začala zaujímať michalovská mliekareň, do ktorej v roku 2000 vstúpil francúzsky investor Fromageries Bel. Michalovčania v roku 2002 značku Syrokrém od Tvrdošína kúpili, a tým založili jej obnovenú tradíciu -- paradoxne, už po boku inej, na Slovensku veľmi výraznej značky Karička. Obe produkuje michalovská mliekareň nesúca od roku 2004 názov Syráreň Bel Slovensko.
Syrokrém sa vyrába len pre slovenský trh so zachovanými pôvodnými chuťovými a kvalitatívnymi vlastnosťami a vynoveným dizajnom.