Erika Madejová, Omnimedia Public Relations
Erika Madejová, konateľka agentúry Omnimedia Public Relations, má najradšej jedlá, ktoré by ženy podľa takmer všetkých módnych magazínov vôbec nemali jesť. (perex)
Najradšej má totiž cestoviny, a to v akejkoľvek podobe, i ďalšie karbohydrátové kalorické bomby ako orechové rezance či bryndzové pirohy. "Úplne "naj" sú však tvarohové guľky s jahodami od mojej mamy. Tie sa nedajú odmietnuť ani v čase najväčšej diéty," hovorí s úsmevom úspešná manažérka.
Madejová varí takmer každý deň. "Mám doma troch chlapov," vysvetľuje. I preto pri varení uprednostňuje skôr pokrmy, ktorých príprava netrvá dlhšie ako 30 minút. "Ak chcem mať istotu, že sa všetci najedia, tak im pripravím cestoviny s kuracím stehnom a pórovou omáčkou. Z tých časovo náročnejších je to ryžový nákyp či králik na divoko," odhaľuje Erika Madejová pokrievku svojej kuchyne. Praktické varenie však vie elegantne vystriedať špecialitami v oblasti zákuskov. "Tie majú u nás najväčší úspech. Všetky naše návštevy si pritom najviac pochvaľujú moje tiramisu."
Domácnosť Eriky Madejovej však nežije len z gurmánskych lahôdok ohrozujúcich štíhlu postavu. V letnom období rada pripravuje rôzne šaláty, najmä listové. "Napríklad rukolový šalát so sušenými paradajkami a parmezánom je môj veľmi obľúbený," inšpiruje Madejová gurmánov, ktorým záleží na zdraví.
K dobrému jedlu patrí aj dobré víno, v tom je Erika Madejová dosť prieberčivá. "Pokiaľ si môžem vybrať, tak z bielych vín mi chutí Sauvignon Blanc povedzme z novozélandského Marlborough. Červené vína mám rada skôr ľahšie -- Frankovku od Josefa Leberla z Burgenlandu. Rakúske vína sú svetovej úrovne. Kto ochutná veltlín zelený z vinárstva Hirsch alebo riesling od Bauera, bude veľmi spokojný," pridáva hodnotenie, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani profesionálny somelier.
