StoryEditor

Ergo poisťovňa s miliardovým poistným

05.02.2003, 23:00

Hodnota predpísaného poistného Ergo poisťovne, a. s., Bratislava dosiahla ku koncu minulého roka najvyššiu hodnotu v histórii poisťovne, keď podľa predbežných výsledkov bola na úrovni 1,013 mld. Sk, čo bol medziročný rast o vyše 20 %. V životnom poistení bolo predpísané poistné 665 mil. Sk a v neživotnom poistení 348 mil. Sk. Škodovosť (škodný priebeh) v neživotnom poistení bola vlani podľa neauditovaných výsledkov 55 % vrátane rezerv. Akumulované rezervy poisťovne sú 1,24 mld. Sk. HN o tom informoval predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne JUDr. Boris Čuchran. "Pod tieto vynikajúce výsledky sa podpísali dva faktory: minimálny dosah záplav a profesionalita pracovníkov poisťovne, ktorí sú schopní identifikovať akceptovateľné riziká, čo je dôležité pre všetkých klientov poisťovne," povedal Čuchran.
V závere minulého roka sa zmenila akcionárska štruktúra poisťovne Ergo, keď v zmysle akvizičnej dohody z augusta 2002 belgická bankopoisťovacia skupina KBC Bank & Insurance NV získala väčšinový podiel 75 % akcií poisťovne Ergo, prostredníctvom belgickej poisťovne KBC Insurance NV a ČSOB Pojišťovny, a. s., Pardubice (do 31. decembra 2002 IPB Pojišťovna). Pôvodný väčšinový akcionár, Prvá slovenská investičná skupina, a. s., zostáva s 25-percentným minoritným akcionárom poisťovne.
KBC je na Slovensku a v ČR známa ako majoritný akcionár Československé obchodní banky, a. s., Praha (ČSOB), ktorej dcérskymi spoločnosťami v SR sú ČSOB stavebná sporiteľňa, a. s., ČSOB Leasing, a. s., a OB Heller Factoring, a. s. V rámci strednej Európy sú partnermi poisťovne Ergo spoločnosti, ktoré tiež patria do skupiny KBC. V Poľsku je to poisťovňa Warta (s druhým najväčším podielom na poľskom poisťovacom trhu), v Maďarsku poisťovne Argozs a K&H Eljetbisztosito a ČSOB Pojišťovna Pardubice v ČR. Ergo poisťovňa, a. s., je univerzálnou slovenskou poisťovňou, poskytujúcou životné poistenie a poistenie majetku občanov. Podnikateľom poisťuje majetok, podnikateľské riziká a zodpovednosť za škody.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 05:20