StoryEditor

Informácie z kultúry

09.01.2008, 23:00
Autor:
kulkul

Ľudia ocenili Pirátov aj Dr. Housa
Los Angeles -- Hviezdy seriálu Klinika Grace a filmu Piráti Karibiku: Na konci sveta ovládli 34. ročník udeľovania cien People's Choice Awards. Štrajk asociácie amerických scenáristov Writers Guild of America spôsobil, že obvykle naživo vysielané ceny televízia CBS vysielala tento rok zo záznamu. Za najobľúbenejších filmových hercov ľudia zvolili Johnnyho Deppa a Reese Whiterspoon, najlepšími spevákmi sú podľa nich Justin Timberlake a Gwen Stefani. Dr. House sa stal najlepším dramatickým seriálom. Film Piráti Karibiku sa stal najobľúbenejším filmom vôbec, najlepšou komédiou sa stala Nabúchaná a drámou Harry Potter a Fénixov rád. Hostiteľkou večera bola Queen Latifah: "Ceny People's Choice Awards sú iné ako ostatné, pretože ide o hlas ľudí," uviedla.
(sita)

Štrajk zdržuje prípravy Oscara
Los Angeles -- Deň po tom, ako organizátori udeľovania Zlatých glóbusov oznámili, že galavečer nebude, priznali aj organizátori Oscara, že prípravy na najväčšiu noc roka v Hollywoode meškajú. Slávnostný ceremoniál 80. ročníka udeľovania cien Akadémie filmových umení a vied je naplánovaný na 24. februára, no v scenári zatiaľ nemá ani vetu. Na minuloročnej šou pracovalo 14 ľudí, vrátane moderátorky večera Ellen DeGeneres. Tento rok ale zatiaľ Akadémia nemá nikoho. Otázna je zatiaľ aj účasť moderátora Jona Stewarta, ktorý stojí takisto na strane štrajkujúcich. Ak by moderovať odmietol, Akadémia údajne nemá žiaden plán B.
(sita)

Polícia konečne našla Picassa
Sao Paulo -- Brazílska polícia našla v utorok dve cenné maľby od Picassa a Portinariho, ktoré minulý mesiac zmizli z Múzea umenia v Sao Paule a zatkla dve osoby. Obe diela v hodnote približne 56 miliónov dolárov (asi 1,3 miliardy korún) objavili podľa policajných predstaviteľov v Sao Paule, detaily však neuviedli. Zlodeji v decembri z najslávnejšieho múzea v Latinskej Amerike okrem Picassovho Portrétu Suzanne Bloch (na snímke SITA/AP), ktorého odhadovaná hodnota je 50 miliónov dolárov, ukradli aj obraz Zberač kávy významného brazílskeho maliara Candida Portinariho. Oba obrazy patrili k najhodnotnejším v zbierke a neboli poistené. Lúpež hodnotných diel sa uskutočnila v priebehu troch minút na druhom poschodí múzea a zachytili ju aj bezpečnostné kamery. Portrét Suzanne Bloch zobrazuje belgickú opernú speváčku, ktorá sa so svetoznámym španielskym umelcom priatelila. Pablo Picasso namaľoval obraz v roku 1904.
(sita)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 12:51