StoryEditor

Podujatia na víkend

03.08.2011, 00:00
Autor:
ZSZS

Koncert
Elán
Kde: Zelená voda, pri Novom meste nad Váhom
Kedy: Sobota 19.00
Za koľko: 28 eur, deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby vstup zadarmo
Legendárna kapela slovenskej hudobnej scény Elán vystúpi pod holým nebom na Zelenej vode. Predskokana mu bude robiť skupina SIEMPRE so spevákom Lukášom Adamcom.

Koncert
Xiu, Xiu a Youcoco
Kde: Stanica Záriečie, Žilina
Kedy: Nedeľa 20.00
Za koľko: 4 -- 8 eur
Americká skupina Xiu, Xiu sa za posledné roky stala významným menom na scéne experimentálnej hudby. Po prvýkrát prichádza aj na Slovensko, kde okrem Žiliny vystúpi aj v Košiciach a Bratislave. Spolu s nimi sa večer predstaví aj kapela Youcoco z Trenčína.

folklórne podujatie
Te prindžaras amen -- Spoznajme sa
Kde: Múzeum slovenskej dediny, Martin
Kedy: nedeľa od 10.00 do 16.00
Za koľko: 1,50 -- 2,50 eura
Folklórne podujatie priblíži zvyky, tradičnú i súčasnú umeleckú a remeselnú výrobu Rómov. V programe vystúpi "kráľ cigánskych piesní na Slovensku" Ján Rigó a hudobné teleso Diabolské husle pod vedením Jána Berkyho -- Mrenicu ml. Pre najmenších návštevníkov organizátori pripravili tvorivé dielne.

kino
Lidice
Kde: Slovenské kiná
Kedy: od 4. augusta
Za koľko: Podľa jednotlivých kín
V období tragického konca, v júni 1942, mali Lidice za sebou viac ako šesťstoročné dejiny. Nacisti chladnokrvne popravili všetkých lidických mužov, a ženy a deti poslali do koncentračného tábora, niektoré deti dali na prevýchovu. Obec Lidice bola vymazaná z máp a zrovnaná so zemou. Český film Lidice približuje túto tragédiu cez ľudské vzťahy.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 21:31