StoryEditor

Tatranci sa spojili pre biznis

19.12.2011, 23:00
Autor:
TASRTASR

V Starom Smokovci včera oficiálne vznikla Oblastná organizácia cestovného ruchu Vysoké Tatry. Zakladajúcimi členmi sú tri samosprávy – mesto Poprad, obec Štrba i mesto Vysoké Tatry, a tri podnikateľské subjekty – Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, Tatry mountain resorts a  Aquapark Poprad. Ich cieľom je spoločná propagácia Tatier a regiónu.

Pribudnú aj ďalší
Za predsedu predstavenstva bol zvolený primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš, podpredsedom bude riaditeľ popradského aquaparku Richard Pichonský. „Voľbou podpredsedu z radov podnikateľských subjektov chceme deklarovať záujem spolupracovať na báze rovnocennosti,“ zdôvodnil Mokoš.
Záujem o vstup do organizácie prezentovali aj ďalšie podtatranské obce Veľká Lomnica, Stará Lesná, Mlynica, Veľký Slavkov a Nová Lesná. „Keďže všetko už máme pripravené, touto žiadosťou sa budeme zaoberať na najbližšom stretnutí predstavenstva,“ dodal Mokoš.

Spoločný postup
Na poslednú chvíľu sa do tejto organizácie pridala aj obec Štrba, ktorá si pôvodne chcela vytvoriť vlastnú organizáciu. „Mali sme spoločné rokovanie, kde sme diskutovali o tom, či je to výhodné mať na území Vysokých Tatier šesť organizácií a každý bude robiť to isté, alebo či nie je lepšie, keď sa zjednotíme a pôjdeme v jednej spoločnej organizácii. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo,“ konštatoval starosta obce Štrba Michal Sýkora. Podľa neho je to dobrý signál, že rôzne subjekty v Tatrách dokážu robiť činnosti v cestovnom ruchu spoločne.
Podľa predsedu predstavenstva TMR Bohuša Hlavatého ?????? charakterizovať novú éru Tatier. „Každý z tých subjektov vloží relatívne vysoké prostriedky, takže to už nebude len o našich investíciách, ale aj o našej aktívnej spolupráci a marketingu,“ konštatoval Hlavatý.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 11:19