StoryEditor

Ušetrite na banke. Pozrite sa ako

26.04.2013, 00:03
Prinášame prehľad poplatkov, ktorým sa ľudia môžu vyhnúť alebo si ich čiastočne znížiť.

Jedným z najčastejších „zbytočných“ poplatkov je poplatok za prevodný príkaz zadaný osobne v pobočke. Tento poplatok sa takmer vo všetkých bankách pohybuje nad jedným eurom. Pokiaľ by klient zadal rovnaký prevodný príkaz cez internet, ušetril by v priemere euro na každom jednom prevode.

Dokonca poplatok za zadanie príkazu na pobočke na rozdiel od prevodov zadaných cez internet nie je súčasťou takmer žiadneho balíka služieb. Pozrite si v tabuľkách svoju banku a ušetrite.

Zdroj: FinancnaHitparada.sk

Pri výbere peňazí z bankomatov využívajte bankomaty vlastnej banky. Rozdiel v poplatku oproti cudzím bankomatom je opäť jedno euro. To znamená, že pokiaľ by ste využili 2 výbery z vlastného bankomatu mesačne namiesto cudzieho, ročne ušetríte cca 24 eur. Opäť väčšina balíkov neobsahuje výbery z cudzích bankomatov, len výbery z vlastných.

 


Zdroj: FinancnaHitparada.sk


Využívajte platby kartou. Jedna platba v obchode nestojí viac ako 20 centov, okrem toho takmer všetky balíky na trhu obsahujú platby kartou v základnom zložení. Najhoršie, čo môžete robiť, je vyberať hotovosť priamo na pobočke. Takáto služba stojí bežne cca 2 eurá.

 


Zdroj: FinancnaHitparada.sk

 

 

Maroš Ovčarik

finančný expert Finančná Hitparáda

 

 



menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 13:29