StoryEditor

Zadávatelia reklamy chcú presné údaje

25.11.2003, 23:00
S výzvou na zavedenie elektronického merania sledovanosti televíznych programov sa koncom októbra obrátila na riaditeľov televízií aj Sekcia zadávateľov reklamy pri Slovenskom združení pre značkové výrobky, ktorá združuje 31 spoločností patriacich medzi najväčších zadávateľov reklamy v SR.

S výzvou na zavedenie elektronického merania sledovanosti televíznych programov sa obrátila na riaditeľov televízií aj Sekcia zadávateľov reklamy pri Slovenskom združení pre značkové výrobky, ktorá združuje 31 spoločností patriacich medzi najväčších zadávateľov reklamy na Slovensku.
"Záleží na tom, aby sme sa pri zadávaní reklamy v elektronických médiách riadili čo možno najpresnejšími údajmi o sledovanosti jednotlivých televíznych programov. Až prijatím zákona č. 418/2003, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 254/1991 Zb. o Slovenskej televízii v znení neskorších predpisov, bola s účinnosťou od 1. januára 2004 odstránená posledná legislatívna prekážka. V súčasnosti sú vytvorené všetky podmienky, aby sa súčasťou tohto projektu mohli stať tak súkromné televízie, ako aj verejnoprávna STV," uvádza sa vo výzve riaditeľom televízií. Zároveň v nej Slovenské združenie pre značkové výrobky žiada, aby riaditelia urobili všetky kroky už od prípravnej časti tak, aby skúšobná prevádzka projektu "peoplemetre" sa mohla začať už v druhom kvartáli 2004 a definitívne spustenie projektu v treťom kvartáli budúceho roku.
"Riaditelia STV, JOJ a TA3 nám obratom potvrdili záujem o čo najskoršie zavedenie peoplemetrov a ich aktivity to potvrdzujú. Inú mienku máme o skutočnej, nie iba navonok deklarovanej snahe TV Markíza," uvádza výkonný riaditeľ združenia Dušan Pleško. Dodáva, že Slovenské združenie pre značkové výrobky znepokojujú aktivity tejto televízie, z ktorých má Sekcia zadávateľov reklamy skôr pocit, že čím neskôr sa na Slovensku peoplemetre zavedú, tým lepšie pre Markízu. "Najlepším dôkazom toho, že TV Markíza má eminentný záujem zaviesť peoplemetre na Slovensku, bude spustenie skúšobnej prevádzky merania v prvom štvrťroku 2004," hovorí Pleško.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 04:25