StoryEditor

Ak chcete pracovné víza na Nový Zéland, o týždeň nezmeškajte termín prihlášky

22.04.2016, 00:15
Autor:
red, runred, run
Sto miest má k dispozícii Slovensko ako kvótu na novozélandský program Working Holiday. Prihlasovanie sa začne cez internet 26. apríla večer o desiatej. Program umožní pobyt v krajine so štúdiom, s prácou či cestovaním.

Ak patríte medzi akčných ľudí vo veku do 35 rokov, potom si dobre všimnite dátum 26. apríla 2016. V tento deň presne o 22. hodine nášho času vypukne bitka o pracovné víza na Nový Zéland. Spustí sa totiž prihlasovanie záujemcov o program Working Holiday v tejto krajine. Vlani pritom Slováci vyčerpali novozélandskú kvótu 100 miest v priebehu polhodiny. A tento rok je záujem o program este vyšší. Vyplýva to zo štatistík spoločnosti Student Agency.

Posledné dni prípravy

Uchádzači majú teraz posledné dni na prípravu podkladov, aby boli v prihlasovaní na program Working Holiday úspešní. Prihlasovanie prebieha prostredníctvom novozélandskej ambasády. V rámci programu môžu mladí ľudia na Novom Zélande pracovať, ale aj precestovať tento vzdialený kút zemegule.
"Vlani sa sto víz určených na program rozobralo počas 30 minút, tento rok bude boj o víza ostrejší, lebo záujem o takýto typ pobytu sa z roka na rok zvyšuje," vysvetľuje manažérka jazykových pobytov Student Agency Hana Pazderková.

Piaty rok šance

Na Nový Zéland mohli začať Slováci cestovať vďaka tomuto programu od roku 2012, kým Česi už od roku 2005. Rýchlo sa stal veľmi vyhľadávaný. "Vycestovať na Nový Zéland bol môj životný sen. Milujem cestovanie, tento ostrovný štát predstavoval pre mňa vždy exotickú, až tajomnú destináciu. Panenská príroda v kombinácii s tamojšou kultúrou je neobyčajný zážitok," hovorí Kateřina Záleská, mladá Češka, ktorej sa podarilo vízum v programe Working Holiday získať. Práve nádherná príroda, priateľská povaha miestnych a príležitosť vypilovať si angličtinu sú hlavnými lákadlami ostrovného štátu.

Najrýchlejšia internetová prihláška

Zatiaľ čo z Česka si môže požiadať o víza až 1200 ľudí, kvóta pre Slovensko je len vo výške sta miest. Záujem o program podľa informácie Student Agency každoročne stúpa o desiatky percent. Keďže kvóta pre Slovensko je relatívne nízka, najviac bude pri uchádzačoch o vízum rozhodovať rýchlosť a výborné pripojenie na internet. "Vízum získajú tí, ktorí urobia online registráciu najzručnejšie a najrýchlejšie splnia všetky podmienky. Žiadny iný recept na úspech neexistuje," dodáva Pazderková.

Alternatívna možnosť

Mladí Slováci, ktorým sa nepodarí získať víza Working Holiday majú ešte jednu možnosť, ako na Nový Zéland vycestovať. "Ponúkame alternatívu v podobe študijného víza. Pri študijných pobytoch nad 14 týždňov môžu naši klienti aj legálne pracovať. Oproti Working Holiday sa to však líši v tom, že musíte mať dopredu zabezpečenú výučbu v jazykovej škole," dodáva Pazderková.

01 - Modified: 2024-04-16 12:36:26 - Feat.: - Title: STU boduje na plnej čiare. Jej fakulta je pre stredoškolákov opäť jednou z najžiadanejších na Slovensku 02 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy 03 - Modified: 2024-03-07 07:00:00 - Feat.: - Title: Kanadský študent namiesto platenia nájmu do školy pravidelne lieta. Ušetrí tak obrovské množstvo peňazí 04 - Modified: 2024-03-02 10:00:00 - Feat.: - Title: Večierka o deviatej je novým trendom medzi mladými. Spánok je pre nich omnoho dôležitejší než párty do rána 05 - Modified: 2024-03-04 09:34:00 - Feat.: - Title: Ženy v IT? Sme na tom lepšie než Česi, ale za zvyškom Európy stále zaostávame, tvrdí pre HN šéfka Aj Ty v IT
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 14:23