StoryEditor

Ako vyplní priznanie živnostník

15.01.2017, 23:00
Autor:
redred

Priznanie k dani z vozidiel vypĺňajú všetci, ktorí vlani používali auto na podnikanie. Na príklade živnostníka vám ukážeme, ktoré políčka priznania máte vyplniť a ktoré sa môžu vynechať. Náš živnostník celý rok jazdil na osobnom aute s objemom motora 2 000 kubických centimetrov. Ide o vozidlo kategórie M1, ktoré je evidované v SR a prvá evidencia je 15. marca 2013. Ročná sadzba dane je 148 eur. V osvedčení o evidencii je zapísaný ako držiteľ. Daňové priznanie musí podať do konca januára 2017. Ak si tlačivo vypĺňa sám, druhú stranu vynechá – vypĺňajú ho len tie osoby, ktoré sú tam uvedené, napríklad daňový poradca, ak by tlačivo za živnostníka vypĺňal on ako zástupca.

Pozor!
Políčka vypĺňajte paličkovým písmom vždy zľava doprava. Čísla však píšte tak, aby skončili vpravo. Používajte len modré alebo čierne pero. Tlačivo sa dá vyplniť aj priamo na webe www.financnasprava.sk. My sme použili klasický spôsob.

Úvod: Vyznačíte krížikom „fyzická osoba“. V r. 01 nezabudnite doplniť daňové identifikačné číslo (DIČ). Dátum narodenia uvediete, len ak nemáte trvalý pobyt na Slovensku. V príklade riešime nášho živnostníka, preto sa dátum narodenia neuvádza. Ako druh priznania krížikom označte „daňové priznanie“ a ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 21:18