StoryEditor

Poisťovňa nerobila problémy. Za jazvu na tvári vyplatila peniaze bleskovo

10.05.2023, 00:00

Po zrážke s protihráčom zostala na tvári futbalistu Milana viditeľná jazva. Poisťovňa Simplea mu peniaze za trvalé následky vyplatila bez otáľania. Mal ich na účte do dvadsaťštyri hodín od chvíle, keď dodal všetky dokumenty.

Počas svojej futbalovej kariéry už Milan zažil niekoľko zranení. Keď sa dvadsaťdeväťročný profesionálny futbalista minulú jar zrazil hlavou s protihráčom, nevyzeralo to vôbec dobre. Zostal otrasený a z tržnej rany pod tvárou mu tiekli potoky krvi. „Mal som krvavý šrám nad okom. V kabíne mi to lekár zašil a nejakých desať minút som zápas dohrával s obviazanou hlavou. Môžem byť rád, že to nedopadlo horšie,“ spomína futbalista, ktorý má na konte 140 zápasov v najvyššej súťaži.

Tímový lekár ranu zašil tak dobre, že v nemocnici s tým už nebolo potrebné nič robiť. „Potom som šiel na klasickú kontrolu, kde mi už len vytiahli stehy,“ poznamenáva Milan. Prvé dva dni po zrážke odpočíval, potom sa už zapojil do tréningu. „Spoluhráči, samozrejme, brali ohľad na moje zranenie a aj ja som bol opatrnejší, takže som sa na tréningu vyhýbal súbojom a hlavičkám,“ dodáva.

„Životné poistenie by mali mať najmä ľudia, ktorí sú živiteľmi rodiny alebo splácajú hypotéku. Dlhodobý výpadok príjmu zo zdravotných dôvodov alebo invalidita totiž ohrozia životnú úroveň celej rodiny. Pokiaľ majú naviac hypotéku, môžu sa dostať do problémov s jej splácaním,“ hovorí Martin Švec, riaditeľ poisťovne Simplea, a odporúča krytie pre prípady dlhodobej pracovnej neschopnosti, invalidity a smrti. 

 

 

Zabezpečte svoju rodinu proti nepriazni osudu.

 

Peniaze na účte už na druhý deň

Napriek tomu, že si futbalistovo zranenie nevyžiadalo dlhodobú pauzu, trvalú pripomienku nešťastnej zrážky s protihráčom má dodnes. Pod obočím mu zostala výrazná trojcentimetrová jazva, ktorá sa tiahne cez pol oka. Všetky dokumenty dodal poisťovni Simplea túto jeseň, keď bolo jasné, že bude mať trvalé následky. „Kontaktoval som poisťovňu a povedali mi, čo presne odo mňa budú potrebovať. Vedel som, že keď sa stane úraz, ktorý by mohol mať trvalé následky, je potrebné evidovať všetky správy od lekárov. Po roku som si nechal od vyšetrujúceho lekára napísať výstupnú správu. Všetko som naskenoval, pripojil fotografiu jazvy s mierkou a dokumenty dodal poisťovni,“ popisuje Milan.  

Za trvalé následky dostal od poisťovne 2 600 eur. „Plnenie prebehlo absolútne bez problémov. Peniaze som mal na účte hneď na druhý deň,“ potvrdzuje. Rýchlosť plnenia športovca prekvapila. Aj z toho dôvodu, že v minulosti nemal pri jednaní s poisťovňami vždy najlepšiu skúsenosť.

Vo svojej kariére sa okrem bežných zranení musel vysporiadať s prasknutým jarmovým oblúkom a, dokonca dvakrát v krátkej dobe, s únavovou zlomeninou priehlavkovej kostičky. Niekoľko týždňov nosil ortézu a nemohol trénovať, nieto hrať súťažné zápasy. „Keď som sa vrátil k tréningu, po necelých dvoch týždňoch ma noha zase začala bolieť. Lekári zistili, že je tam znova prasklina. Poisťovňa to ale nebrala ako dva rozdielne úrazy a denné odškodnenie mi vypočítala na 45 dní. Mimo som pritom bol dva mesiace,“ vysvetľuje Milan.

MYSLITE NA SEBA, POISTITE SA EŠTE DNES

image
Shutterstock

Urobil som dobre

Pod krídla poisťovne Simplea, ktorá patrí do skupiny Partners, prešiel pred tromi rokmi. „S finančným poradcom som riešil produkty, ktoré mám. Povedal mi, aké majú výhody a nevýhody. Usúdili sme, že poistenie, ktoré som mal v tej dobe nastavené, pre mňa ako pre profesionálneho futbalistu nie je úplne výhodné,“ hovorí bývalý mládežnícky reprezentant a pokračuje. „Vzhľadom na to, že v človeka, ktorý sa mi o financie stará, mám dôveru, rozhodol som sa pre zmenu poisťovne a myslím, že som urobil dobre.“

Finančná poradkyňa Simplea Jana Počarovská sa stará o kompletné portfólio jeho finančných produktov. „Milanovi som odporučil zmenu poistenia,“ hovorí Počarovská, ktorý spolupracuje s niekoľkými vrcholovými športovcami. „Všetci to majú nastavené podobne ako Milan. To znamená, že neriešime nejaké drobnosti, ako podvrtnutý členok, ale naozaj vážne veci – a tu sa ukazuje, že to robíme správne,“ dodáva poradkyňa Simplea.

Pozitívna skúsenosť s poisťovňou Simplea je pre profesionálneho futbalistu, vzhľadom k rizikovosti jeho povolania, dôležitým signálom, a zároveň istotou do budúcna. „Mal som šťastie, že ma posledné zranenie príliš neobmedzilo. Pokiaľ by som ale riešil, napríklad, roztrhnutý skrížený väz, čo je u futbalistov pomerne bežné zranenie, prišiel by som pokojne o celú sezónu. Aj v zmluvách býva uvedené, že sa plat znižuje, keď sa hráč zraní na dobu dlhšiu než šesť mesiacov. Takto viem, že pokiaľ sa mi niečo stane, poisťovňa splní to, na čom sme sa v zmluve dohodli, a mal by som zaistený takmer rovnaký príjem,“ uzatvára Milan.  

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 21:30