StoryEditor

Mistrík sa vzdal v prospech Čaputovej: Odstupujem, nastal čas urobiť tento krok

26.02.2019, 08:30
Autor:
lmlm
Róbert Mistrík vyzval svojich priaznivcov, aby podporili v prezidentských voľbách Čaputovú.

Prezidentský kandidát Robert Mistrík sa vzdal kandidatúry v prezidentských voľbách v prospech Zuzany Čaputovej. "Dnes po zrelej úvahe, chcem oznámiť, že odstupujem. Nastal čas, urobiť tento dôležitý krok. Verím, že toto moje gesto prispeje k potrebnej kultúre v našej spoločnosti," povedal Mistrík.

Trend bol jasný

Ako dôvod uviedol, že údaje, ktoré má k dispozícii, ukazujú jednoznačný trend a náskok Čaputovej. "Druhý, rovnako podstatný dôvod bol, že som chcel predísť tomu, aby sa demokratickí kandidáti medzi sebou niekoľko mesiacov okopávali, aby sa prehlbovali zákopy medzi tábormi priaznivcov, aby do tejto voľby zasiahli emócie, ktoré môžu byť aj úprimné, ale veľmi kontraproduktívne," povedal Mistrík.

​Na základe svojich údajov doplnil, že existuje reálna hrozba, že sa do druhého kola dostane Štefan Harabin.

"Nikdy mi nešlo o osobné ambície"

Vyzval svojich priaznivcov, aby podporili v prezidentských voľbách Čaputovú. "Nikdy mi nešlo o osobné ambície. Vždy som mal na pamäti osud Slovenska a verím, že aj toto moje gesto prispeje k tak potrebnej a zásadnej spoločenskej zmene. História ukazuje, že veľké pozitívne zmeny sa u nás diali vtedy, keď sa demokratické sily spojili. Bolo to tak v roku 1989, v toku 1998 a verím, že tomu bude tak aj v roku 2019. V týchto voľbách ide o veľa, do prezidentského úradu nesmieme pustiť predĺženú ruku Roberta Fica ani Vladimíra Mečiara," doplnil Mistrík.

"V ťažkých časoch, ktoré prežívame, si vážime ľudí, ktorí vedia pre dobro ostatných a krajiny spraviť zodpovedné rozhodnutia. Zodpovednosť za štát a čestnosť sú hodnoty, na ktorých staviame," reaguje strana SaS na rozhodnutie Mistríka. Sulíkovci zároveň vyjadrujú podporu Čaputovej.

"Vyjadrujeme podporu Zuzane Čaputovej. Je to dnes jediný demokratický kandidát, za ktorým sa oplatí zjednotiť slušné Slovensko."

​V pondelok vyšiel posledný prieskum k prezidentským voľbám, ktorý priniesla agentúra MVK. Čaputová v ňom mala o 5 percentuálnych bodov viac ako Mistrík a prvýkrát ho predbehla. S jasným náskokom vedie Maroš Šefčovič.

​"Debaty o odstúpení považujem z mojej strany za ukončené. Objavili sa dva nové prieskumy, podľa ktorých by som sa dostal do druhého kola. Dokonca som jediný, kto má reálne šance poraziť v druhom kole Štefana Harabina aj Maroša Šefčoviča," povedal Mistrík na svojom poslednom brífingu, ktorý bol 13. februára.

01 - Modified: 2024-03-20 12:08:10 - Feat.: - Title: Prezidentka vystúpi pred prvým kolom s mimoriadnym príhovorom v RTVS 02 - Modified: 2024-03-07 10:06:09 - Feat.: - Title: Čaputová hovorila o útokoch na ženy vo verejnom živote. Potrebujeme nájsť riešenia, tvrdí Nicholsonová 03 - Modified: 2024-02-16 15:27:13 - Feat.: - Title: Smrť Alexeja Navaľného je tragicky predvídateľný výsledok, tvrdí Čaputová 04 - Modified: 2024-02-12 19:24:27 - Feat.: - Title: Fico vyzýva Čaputovú na návrh dlhšej premlčacej doby pri iných trestných činoch 05 - Modified: 2024-01-29 19:31:41 - Feat.: - Title: S Kanadou sme blízkymi partnermi a spojencami, tvrdí Čaputová. Vidí priestor na prehĺbenie spolupráce
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 10:59