StoryEditor

Krpelan reaguje na Šefčoviča: Brusel je bavlnka, toto je Slovensko. Welcome home

05.03.2019, 14:25
Autor:
mahomaho
Maroš Šefčovič naznačil, že prebiehajú úvahy o udelení milosti prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič v utorok na brífingu vyjadril obavy z férovosti prezidentskej kampane. Zuzana Čaputová podľa neho na diskusii HNClub Hospodárskych novín nevylúčila, že by za istých okolností udelila milosť prezidentovi Andrejovi Kiskovi.  

Šefčovič naznačuje dohodu Kisku s Čaputovou

​Šefčovič tvrdí, že zostal prekvapený, keď prezident vyjadril podporu Čaptovej a naznačil, že prebiehajú úvahy o udelení milosti Kiskovi v prípade jeho možného odsúdenia v kauze KTAG. "Druhýkrát som bol prekvapený, keď sa počas víkendu začali objavovať úvahy o udelení milosti pani Čaputovej prezidentovi Kiskovi a úvahy, že by sme mohli mať na Slovensku politické súdne procesy," dodal.  

"Pani Čaputová v diskusii na HNClube Hospodárskych novín opäť nevylúčila, že za istých okolností by udelila milosť prezidentovi KiskoviČo sa deje? Ide o akúsi politickú podporu, že ja ťa podporím vo voľbách a ty mi udelíš milosť? Ja žiadnemu politikovi milosť neudelím. Padni komu padni. Všetci si musíme byť pred zákonom rovní," uviedol Šefčovič. 

Reakcia prezidentovho hovorcu

Na Šefčovičovu tlačovú konferenciu reagoval na sociálnej sieti prezidentov hovorca Roman Krpelan. "V prezidentských voľbách sa ešte nikdy nestalo, že by sa kandidát zľakol svojho súpera za to, že mu niekto vyslovil podporu. Brusel je bavlnka, toto je Slovensko. Welcome home," napísal Krpelan.

Zuzana Čaputová v diskusii Hospodárskych novín na otázku v súvislosti s prípadnou milosťou odpovedala, že ide o hypotetickú rovinu a k takejto žiadosti by pristupovala ako k žiadosti ktoréhokoľvek iného občana. "To, že v tom čase by už bol bývalým politikom by nebolo diskvalifikujúce ani preferujúce kritérium," uviedla. 

Podpora prezidenta v kampani by v tomto prípade nebola pre ňu limitujúca.

Šefčovič sa podľa Čaputovej pridal k vlne útokov

Čaputová reagovala na Šefčovičove slová tým, že sa podľa nej pridal k vlne útokov, ktoré proti nej koaliční poslanci a predstavitelia Smeru spustili pred niekoľkými dňami. "Vnímam to ako strach z množstva ľudí, ktorí sa spájajú proti nespravodlivosti a arogancii mocných. Predstavitelia týchto hodnôt sa totiž udržia pri moci, len ak sa im podarí ľudí rozdeliť," povedala kandidátka. 

"Mojou odpoveďou na dnešné vyjadrenia pána Šefčoviča, ale aj na ďalšie útoky bude naďalej pravda, slušnosť, úprimnosť a jasné postoje: Tak ako som povedala dnes v spomínanej debate Hospodárskych novín, ak by bol pán Kiska odsúdený a podal by si žiadosť o udelenie milosti, tak by som k tejto žiadosti pristupovala spravodlivo, tak ako k žiadosti od akéhokoľvek iného občana. Práve preto, že rovnosť pred zákon a vymožiteľnosť spravodlivosti pre každého občana je ústrednou témou mojej kampane," dodala Zuzana Čaputová. ​

01 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-02-20 18:44:54 - Feat.: - Title: Moju pozíciu v Európskej komisii nemožno spájať s údajným pozastavením európskych platieb, tvrdí Šefčovič 03 - Modified: 2024-02-08 12:09:35 - Feat.: - Title: Riešenia pre poľnohospodársku politiku Európskej únie treba hľadať aj s farmármi, vyhlásil Šefčovič 04 - Modified: 2024-01-24 21:11:41 - Feat.: - Title: "Šéfka exekutívy sa na neho spolieha". Pellegrini podporí opätovnú nomináciu Šefčoviča na eurokomisára 05 - Modified: 2023-12-25 11:14:29 - Feat.: - Title: Únia vyplatila z modernizačného fondu vyše dve miliardy eur na energetické systémy
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 21:29