StoryEditor

Čaputová reaguje na útok arcibiskupa. Jeho posolstvo rozdeľuje, tvrdí

11.03.2019, 10:41
Autor:
mahomaho
Trnavský arcibiskup Ján Orosch označil v nedeľnej kázni podporu a propagáciu "ultraliberálnych" kandidátov za ťažký hriech.

Kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová reagovala na slová trnavského arcibiskupa Jána Oroscha, ktorý sa v nedeľnej kázni vyjadril k prezidentskej kampani.

"Žiaľ, musím povedať, že aj kňazi sa niekedy pridávajú k týmto ultraliberálnym názorom. Postaviť sa v televízii a propagovať kandidátku, za takto ultraliberálnu stranu za prezidentku, je ťažkým hriechom," prihovoril sa arcibiskup veriacim. Zdôraznil, že je to cesta do slepej uličky.    

Posolstvo, ktoré nespája

"Moja reakcia na slová trnavského arcibiskupa Jána Oroscha je rovnaká, ako na iné podobné vyjadrenia politikov," uviedla Čaputová. Vyjadrenie arcibiskupa vníma ako posolstvo, ktoré nespája, ale rozdeľuje.

"Nechcem k tomu prispievať, a preto chcem skôr prehovoriť k ľuďom, aby sa nenechali rozdeľovať. Arogancii moci sa doposiaľ darilo len preto, že slušní ľudia boli rozdrobení," hovorí kandidátka hnutia Progresívne Slovensko.   

Zuzana Čaputová vo vyhlásení uviedla, že chce, aby ľudia zostali jednotní a nenechali sa rozdeľovať konfliktom. "Stojíme pred výzvou nespravodlivosti a na to je potrebný spoločenský konsenzus presahujúci názorové rozdiely. Chcem osloviť všetkých - Slovákov, Maďarov, Rusínov, Rómov, liberálov, konzervatívcov, veriacich aj neveriacich," dodala.

Kritika katolíckych politikov

Arcibiskup sa vo svojej kázni vyjadril aj na adresu kandidáta Františka Mikloška. Uviedol, že na stranu "ultraliberálnych názorov sa postavili aj cirkevní hodnostári či katolícki politici."

"Teraz som sledoval diskusiu, čo môžem povedať ako príklad, kresťana katolíka, ktorého už poznám 45 rokov. A on povie, že keď cítia vzťah lásky dvaja muži jeden k druhému, majú sa radi a spolu založia nejaké spoločenstvo, že to nie je hriech. Ako to môže povedať kresťanský katolícky politik, ktorý prešiel disentom a všetkým možným, a zrazu toto vysloví," vyhlásil Orosch. 

01 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 02 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 03 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 04 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 05 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
23. apríl 2024 11:04