StoryEditor

Matovič ostro kritizoval arcibiskupa Oroscha: Zneužil priamy prenos na šírenie bludárstva

12.03.2019, 09:55
S názorom Zuzany Čaputovej na adopcie detí homosexuálnymi pármi Igor Matovič nesúhlasí. Napriek tomu ju bude voliť a je presvedčený, že bude dobrou prezidentkou.

Trnavský arcibiskup Ján Orosch v nedeľnej kázni, ktorú v priamom prenose vysielala televízia TV LUX, ostro kritizoval voličov liberálnej kandidátky Zuzany Čaputovej v nadchádzajúcich prezidentských voľbách.

Podľa lídra opozičného hnutia OĽaNO Igora Matoviča tým zneužil priamy prenos a svoje postavenie.

"Žiaľ, musím povedať, že aj kňazi sa niekedy pridávajú k týmto ultraliberálnym názorom. Postaviť sa v televízii a propagovať kandidátku, za takto ultraliberálnu stranu za prezidentku, je ťažkým hriechom," prihovoril sa v nedeľu arcibiskup veriacim.

Matovič s Čaputovou hlboko nesúhlasí

„Posudzujem najmä skutky a nie slová kandidátov. Neposudzujem a neodsudzujem na základe jedného čiastkového názoru, konkrétne v prípade pani Čaputovej na adopcie detí homosexuálmi,“ vyhlásil Matovič s tým, že s Čaputovej názorom v tejto veci hlboko nesúhlasí, no napriek tomu ju bude voliť.

„Pán biskup tým, že povedal, že voliť konkrétnu kandidátku je spáchanie ťažkého hriechu, sa dopustil bludárstva a šíri bludy,“ vyjadril svoje presvedčenie Matovič.

Na obhajobu Zuzany Čaputovej uviedol, že prezident neprijíma ani nenavrhuje zákony a presadenie zmien v právach homosexuálov z prezidentského úradu môže len s podporou Národnej rady.

Čo vyčíta Matovič Oroschovi

Líder opozičného hnutia zároveň poukázal zároveň na to, že vysoký cirkevný predstaviteľ vo svojej kázni neodsúdil skutky iných kandidátov, ktoré sú podľa neho oveľa horšie.

Pripomenul tolerovanie spochybňovania holokaustu Mariánom Kotlebom, či sudcovskú a politickú minulosť Štefana Harabina. „Ako sudca za komunistov odsúdil katolíckeho kňaza, za Mečiara devastoval súdnictvo a spravodlivosť, nechal si prideliť svojimi podriadenými odmeny v státisícových výškach,“ dodal.

Maroša Šefčoviča, kandidáta strany SMER, označil za kandidáta mafie a vyčítal mu, že nekritizoval politiku tejto vládnej strany.

Zuzana Čaputová v reakcii na kázeň trnavského arcibiskupa uviedla, že rozdeľuje verejnosť. „Arogancii moci sa doposiaľ darilo len preto, že slušní ľudia boli rozdrobení," hovorí kandidátka hnutia Progresívne Slovensko.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 10:22