StoryEditor

​V Karlovej Vsi mnohí ani nevedia, že Šefčovič tam dlhé roky žil

30.03.2019, 12:09
Tak ako pri prvom kole, aj dnes sa kandidát Maroš Šefčovič rozhodol aj s manželkou a dcérou odvoliť už doobeda.

Na základnej škole na Majerníkovej ulici v Karlovej Vsi v Bratislave je už od rána rušno. Nachádzajú sa tu totiž volebné miestnosti hneď niekoľkých okrskov, a to aj toho, v ktorom volí Maroš Šefčovič.

Tak ako pri prvom kole, aj dnes sa rozhodol aj s manželkou a dcérou odvoliť už doobeda. Okolo pol jedenástej sa tak 2.A na prvom poschodí zaplnila novinármi zo Slovenska, Česka ale aj Rakúska a Šefčovičovči za zvuku cvakajúcich fotoaparátov vhodili svoje lístky do urny.

„Vyrastali sme v Karlovej Vsi, máme tu dodnes trvalý pobyt. Je to v podstate naše mesto a sme veľmi radi, že prišlo veľa ľudí voliť,“ skonštatoval Šefčovič. Ako totiž dodal, čím ich príde k urnám viac, tým väčšiu legitimitu nový prezident získa.

Zvyšok dňa plánuje stráviť s rodinou, prejsť sa popri Dunaji, a tak ako minule spolu pôjdu na slávnostný obed. Rezeň sa však servírovať nebude. Ako s úsmevom poznamenal, „ten je rezervovaný na nedeľu.“

Fakt, že pochádza práve z Karlovej Vsi nie je medzi jej obyvateľmi veľmi známy. „Nevie to veľa ľudí. Pochádza odtiaľto z Dlhých dielov, vlastne z Karlovej Vsi. Tam vyrastal ako mládenec a potom keď sa oženil a začal robiť v diplomatických službách, tak mu bol pridelený tu na Dlhých dieloch byt,“ vysvetlila jedna z členiek volebnej komisie, Eleonóra Golaisová, ktorá je zároveň aj bývalá riaditeľka školy, v ktorej bol Šefčovič voliť.

Do tejto školy chodili aj jeho dve dcéry. Na rodičovské združenia však podľa Golaisovej chodila jeho manželka Helena. „On akurát telefonoval zo zahraničia, keď mali prísť deti na preskúšanie,“ poznamenala.

To, že Šefčovič pochádza z Karlovej Vsi nie je medzi jej obyvateľmi veľmi známe, nám potvrdili aj samotní voliči.

„Nie, nevedel som to,“ priznal pán v stredných rokoch, ktorý prišiel voliť krátko pred ním. Dodal, že si ani nemyslí, že by mu to mohlo nejako pomôcť, „pretože pán Šefčovič je často pracovne mimo republiky a tu ho nepozná až také množstvo ľudí.“

To isté potvrdil aj Martin. Ten patrí do rovnakého okrsku ako Šefčovič a nejaký čas teda blízko seba bývali, no a Šefčoviča aj stretol. Paradoxne to však nebolo na ulici, či v obchode ale v Bruseli, keď bol na akcii, ktorej sa zúčastnil aj on.

Po tom ako Šefčovič odvolil a odpovedal na pár otázok novinárom ešte pozdravil zopár známych, medzi nimi aj bývalú riaditeľku školy a prehodil pár slov s malou školáčkou, ktorá sa s ním chcela porozprávať po francúzsky. Napokon odišiel a volebné miestnosti v Karlovej Vsi sa vrátili do normálu.

01 - Modified: 2024-04-22 10:37:42 - Feat.: - Title: Vo voľbách na Maldivách zvíťazila prezidentova pročínska strana, Peking sa bude snažiť o posilnenie vzťahov 02 - Modified: 2024-04-22 10:10:12 - Feat.: - Title: Veľké mestá v Poľsku budú viesť primátori podporovaní vládnou koalíciou 03 - Modified: 2024-04-19 10:45:00 - Feat.: - Title: Trump chce obmedziť dovoz a vyššie mzdy, Bidenove heslo je investovať doma 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 07:09:05 - Feat.: - Title: OSN žiada v Južnom Sudáne urýchlené kroky s cieľom uskutočniť plánované voľby
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
24. apríl 2024 06:55