Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Sulík reagoval na kritiku kvôli sterilizáciám: Médiá chytili amok, žijeme v pomýlenej dobe

01.10.2017, 12:26
Autor:
TASRTASRchocho
Problémom je podľa neho chudoba, nevyriešia ju peniaze, ale vzdelanie.

"Niektoré médiá chytili amok a začali ako zmyslov zbavené vypisovať. Pozrime sa na vec triezvo, toto je jedno z riešení," vyhlásil v relácii V politike televízie TA3 šéf SaS a europoslanec Richard Sulík.

"Žijeme v pomýlenej dobe"

Reagoval tak na vlnu kritiky, ktorá sa spustila na jeho adresu aj na adresu SaS po tom, ako Sulík na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom ako jedno z riešení rómskej problematiky navrhol sterilizáciu žien.

Zdôraznil, že SaS navrhuje dobrovoľnú a bezplatnú sterilizáciu pre ženy po štvrtom dieťati. V súčasnosti podľa neho sterilizácia dobrovoľná síce je, ale stojí 500 eur.

"Žijeme v pomýlenej dobe, kedy je zakázané povedať, že niektorej skupine ľudí sa narodí priveľa detí," uviedol na margo riešenia rómskej problematiky. Problémom je podľa neho chudoba, nevyriešia ju peniaze, ale vzdelanie, myslí si.

Politika premiéra Robreta Fica ohľadne migrantov je podľa Sulíka "dvojtvárna". Doma je rezolútne proti, v Bruseli s kvótami súhlasí, tvrdí europoslanec liberálov. Tvrdí, že europoslanci Smeru hlasovali za kvóty.

Kiska by sa mal ospravedlniť

Sulík označil únik dokumentov v kauze prezidenta Andreja Kiku priamo zo štátnej správy za "neprípustný." "Ale deje sa," skonštatoval.

Predseda SaS sa vyjadril aj k inštitútu účinnej ľútosti a je za jeho zachovanie. Prezident Andrej Kiska by sa mal podľa neho za medializované nejasnosti okolo financovania jeho predvolebnej kampane ospravedlniť. Vec podľa neho nevysvetlil dostatočne. Únik dokumentov priamo zo štátnej správy, ktorému Kiska čelí, však podľa neho nie je normálny.

Európsku úniu považuje šéf SaS za výnimočný projekt, je však za jej reformovanie. Chce si počkať na to, čo presne bude pre krajiny znamenať, keď budú v jadre EÚ. "Treba počkať, čo si to bude vyžadovať, a potom sa treba rozhodnúť," uviedol.

Voľby v Nemecku by Sulík nenazval víťazstvom Angely Merkelovej, pretože podľa neho "historicky veľa stratila". V otázke migrantov Sulík poukazuje na to, že o tom, kto bude na Slovensku žiť, majú rozhodovať našinci.

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 18:16