StoryEditor

Žiadam od prezidenta, aby uhradil milión eur, vyhlásil Fico. Kiska okamžite reagoval

16.11.2017, 16:02
Autor:
lmlm
Premiér vyhlásil, že už nemieni počúvať lacné výkriky zo strany prezidenta Andreja Kisku.

Premiér Robert Fico dnes pritvrdil. Žiada od Andreja Kisku, aby uhradil peniaze za lety vládnym lietadlom.

"Oznamujem vám dámy a páni ja už nemienim počúvať tieto lacné výkriky pána prezidenta. Posielam pánovi prezidentovi list v ktorom ho žiadam, aby uhradil milión eur za používanie lietadla na cestu domov. Hovorím to s plnou vážnosťou, bez akéhokoľvek hnevu," vyhlásil Fico. Lacnými výkrikmi myslel to, že Kiska povedal, že Slovensko nie je sociálny štát. 

Premiér dodal, že nepozná žiadneho robotníka, žiadnu predávačku, žiadneho hutníka, žiadneho učiteľa, ktorému by štát platil cestu domov zadarmo. „Obraciam sa na prezidenta, vystavím mu faktúru, aby týchto milión zaplatil Slovenskej republike. Pretože si myslím, že tieto peniaze musí zaplatiť," skonštatoval Fico. 

Premiér začal svoju kritiku slovami, že podľa neho Kiska nemá absolútne žiadnu zodpovednosť za nič. "Ale má silné vyhlásenia. My sme urobili napríklad rozhodnutia, ktoré sa týkali študentov a dôchodcov čo sa týka vlakov zadarmo, ale cestovanie zadarmo sa netýkalo pána prezidenta," hovorí Fico.

Prezident rozumie frustrácii pána Fica po zbabraných a prehratých župných voľbách. A aj tomu, že potrebuje trochu času, aby si skonsolidoval stranu, v ktorej rastie nespokojnosť najmä s výkonom ministra vnútra. Ale potom by sa už jeho vláda mohla začať venovať problémom krajiny, korupcii, zneužívaniu polície, školstvu aj sociálnym problémom ľudí,” reagoval prezident Andrej Kiska.

Na toto stanovisko opätovne zareagoval aj premiér Robert Fico.

"Pán prezident sa tak, ako sme u neho zvyknutí, snaží odkloniť pozornosť od svojich problémov. Skutočne nechápem, čo má zneužívanie štátneho lietadla na súkromné účely spoločné s voľbami do VÚC."

01 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 02 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 23:42