StoryEditor

V Trenčíne budú vyrábať vojenské Tatry. Prácu dostne vyše sto ľudí

11.12.2017, 14:32
Autor:
TASRTASR
Tatra je treťou najstaršou automobilovou značkou na svete a so storočnou tradíciou sú vozidlá vyhľadávané na celom svete.

Spoločnosť MSM vytvorila v spolupráci s Tatra Trucks Kopřivnice spoločný podnik Tatra Slovakia. Úlohou novej spoločnosti bude oprava, servis, ale aj vývoj a výroba nákladných vozidiel Tatra pre obranný priemysel a pre civilný sektor.

Podľa riaditeľa trenčianskej divízie MSM Land system Miloslava Bobeka v horizonte troch až piatich rokov plánujú rozšíriť výrobné priestory v bývalom Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) v Trenčíne a prijať 100 až 150 nových zamestnancov.

"Plánujeme rekonštrukciu doterajších priestorov a v prípade potreby aj výstavbu nových. Celková stratégia je rozplánovaná na obdobie troch až piatich rokov, ale prvé výrobné možnosti sa v našom podniku objavia už v budúcom roku," skonštatoval Bobek.

Značka Tatra je podľa neho treťou najstaršou automobilovou značkou na svete a so storočnou tradíciou sú vozidlá vyhľadávané na celom svete.

"Vo svete je o tieto vozidlá záujem od Ázie cez Afriku až po Južnú Ameriku najmä pre vysokú priechodnosť tohto vozidla a jeho výkon. V civilnom sektore sa uplatňujú najmä v ťažobných spoločnostiach, kameňolomoch a v ťažko dostupných terénoch. Na podvozkoch Tatra sú postavené štvorkolesové, šesťkolesové a osemkolesové vojenské vozidlá, ako aj špeciálne vozidlá," priblížil riaditeľ.

Spoločnosť MSM Group je zložená z viacerých prevádzok na Slovensku, svoju pobočku má aj v Srbsku. Zameriava sa najmä na špeciálnu techniku a obranný priemysel.

Trenčianska prevádzka sa venuje kolesovej a pásovej technike, prevádzka v Novákoch sa špecializuje na muníciu. Banskobystrická prevádzka sa zameriava na letecký priemysel. MSM Group má sídlo v Dubnici nad Váhom, kde je tiež sústredená výroba malokalibrovej a veľkokalibrovej munície.

"V Trenčíne sme dlhodobým nájomcom priestorov ministerstva obrany. Priestory sme prevzali pretože podnik bol nerentabilný pre ministerstvo. V minulom období bola produkcia spoločnosti VOP Trenčín priamo závislá na objednávkach ministerstva obrany. Momentálne je objem objednávok z ministerstva obrany len rádovo niekoľko percent a väčšina našich zákaziek je smerovaná pre zahraničných partnerov," uzavrel Bobek s tým, že dnes pracuje v Trenčíne okolo 300 zamestnancov, v horizonte piatich rokov by ich malo byť až 500.

01 - Modified: 2023-04-28 22:00:00 - Feat.: - Title: MSM GROUP posilňuje svoje výrobné kapacity, do podnikov ZVS a VOP Nováky investuje desiatky miliónov eur 02 - Modified: 2023-01-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Nové projekty, výstavy aj oslava unikátneho výročia – to všetko v blízkej budúcnosti čaká španielsku spoločnosť FMG z holdingu MSM Group 03 - Modified: 2022-07-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Takmer 700 rokov trvajúcu tradíciu výroby munície v Španielsku rozvíja aj slovenská MSM Group 04 - Modified: 2022-06-17 06:56:20 - Feat.: - Title: MSM Group je popredným svetovým hráčom v oblasti výroby munície 05 - Modified: 2019-01-18 08:19:59 - Feat.: - Title: Tatra bude dodávať autá jordánskej armáde. Získala zákazku za skoro osem miliónov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 17:34