StoryEditor

Exhovorca BMG a Horizontu: Nevidel som nič podozrivé

13.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
V činnosti spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia sa z hľadiska pozície ich bývalého hovorcu Alfonza Šurana nevyskytovali podozrivé znaky.

V činnosti spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia sa z hľadiska pozície ich bývalého hovorcu Alfonza Šurana nevyskytovali podozrivé znaky. Vyhlásil to včera pred senátom Špeciálneho súdu, ktorý pokračuje v hlavnom pojednávaní s obžalovaným Vladimírom F. a spoločníkmi v kauze Horizont Slovakia a BMG Invest. Poprel, že by BMG a Horizont lákali svojich klientov masívnou reklamnou kampaňou, ako mu kladie za vinu obžaloba.
Ako hovorca však Šuran disponoval iba oficiálnymi informáciami firiem, a preto nemal možnosť vidieť údajné nezrovnalosti. Investičné aktivity BMG a Horizont zabezpečovali ich dcérske firmy, ktorých zisk mal podľa vedúcich predstaviteľov spoločností vykryť stratu materských spoločností. Takto to bolo prezentované aj na verejnosti. Pri súkromných rozhovoroch s vedením BMG a Horizont však podľa neho vznikali pochybnosti, či sú dcérske firmy schopné narastajúcu stratu vykrývať. "Čím dlhšie som v tej spoločnosti pôsobil, tým som mal horší pocit," dodal. Pojednávanie pokračuje výpoveďami ďalších svedkov.
V prípade je obžalovaný bývalý šéf Horizontu Vladimír F. a jeho spoločníci Anna M., František M. a Marián Š. z trestných činov podvodu a porušenia pravidiel v hospodárskom styku, ktorých sa mali dopustiť v súvislosti s krachom nebankových finančných inštitúcií. TASR, red.

Nebankové subjekty - skončené vyšetrovanie ("top 5"):
- BMG Invest a Horizont Slovakia: 4 obvinení, škoda vyše 14,458 miliardy Sk, 169 518 poškodených
- AGW: jeden obvinený, škoda takmer 2,5 miliardy Sk, 26 742 poškodených
- NICK-Finance Košice: 1 obvinený, škoda vyše 398 miliónov Sk, 2 100 poškodených
- GOLDFIN Invest Bratislava: 1 obvinený, škoda vyše 286,9 milióna Sk, 1 985 poškodených
- TRENDS Trading Slovakia: 1 obvinený, škoda vyše 367 miliónov Sk, 535 poškodených

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 12:29