StoryEditor

Slováci chcú oblečenie a knihy

07.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Tretina Slovákov by pod vianočným stromčekom najradšej našla oblečenie, pätina by uvítala knihu či parfum. Slováci by sa potešili aj bežnej kozmetike, klenotom či hodinkám. Vyplýva to z výskumu spoločnosti TNS SK zameraného na vianočné správanie slovenských spotrebiteľov.
Mladí ľudia do 29 rokov by na Vianoce chceli dostať hlavne CD a DVD kazety, mobilné telefóny, fotoaparáty, videokamery či počítače. Ľudí starších ako 60 rokov potešia najmä vitamíny. Ženy by pod stromčekom uvítali luxusnú pleťovú a dekoratívnu kozmetiku, parfumy. Mužov by potešili potreby pre domácich majstrov, fotoaparáty, kamery, počítače a počítačové hry.
Z výskumu ďalej vyplýva, že polovica respondentov začína s nákupom vianočných darčekov až v decembri. Asi šesť percent Slovákov nakupuje prekvapenia už v auguste a v septembri. Mužskí respondenti do 29 rokov a obyvatelia Žilinského a Košického kraja nakupujú vianočné darčeky na poslednú chvíľu, teda týždeň pred Vianocami. Medzi ženami, vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi a respondentmi od 40 do 59 rokov je viac tých, ktorí s nákupom vianočných darčekov začínajú skôr ako v novembri.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. máj 2024 03:50