StoryEditor

Mlčanie okolo zatknutého milionára

Zatknutý Ladislav Rehák je jedným z najbohatších ľudí na Slovensku. Zrejme aj preto boli reakcie na najnovšie udalosti zdržanlivé. "Sám som zvedavý, ako sa ďalej bude táto kauza vyvíjať. Čaká nás možno niekoľko zaujímavých dní," vraví predseda vlády Robert Fico. Tvrdí, že rešpektuje prezumpciu neviny a rozhodnutie trestných orgánov.

Zatknutý Ladislav Rehák je jedným z najbohatších ľudí na Slovensku. Zrejme aj preto boli okrem polície skúpi na informácie aj politici a ľudia, ktorí sa okolo Reháka pohybovali. "Sám som zvedavý, ako sa ďalej bude táto kauza vyvíjať. Čaká nás možno niekoľko zaujímavých dní," vraví predseda vlády Robert Fico. Tvrdí, že rešpektuje prezumpciu neviny a rozhodnutie trestných orgánov. Kauzu nemieni bližšie komentovať, informoval ho o nej včera na rokovaní vlády minister vnútra. Rehák patril posledných niekoľko rokov medzi štedrých sponzorov KDH. Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák odmieta, že by polícia bola z tohto dôvodu pod politickým tlakom. "Orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle, bez ohľadu na spoločenské, politické a akékoľvek iné postavenie jednotlivých osôb."
Mlčiaci partneri
Rehák je predsedom Predstavenstva Orange Slovensko. Stopercentný vlastník tejto spoločnosti -- France Telecom -- HN prostredníctvom hovorcu potvrdil, že o vypočúvaní Ladislava Reháka je informovaný, ale v tomto štádiu sa k prípadu vyjadrovať nebude. Hovorca Orange Slovensko Peter Tóth sa takisto nevyjadril so slovami, že prípad nesúvisí so spoločnosťou. Bližšie sa nevyjadrili ani v jeho kancelárii v bratislavskej developerskej spoločnosti Urbicom, lebo "bez prítomnosti Reháka o jeho osobe informácie podávať nebudú".
Martin zo zoznamu
Rovnaké mlčanie prišlo aj z advokátskej kancelárie Ernesta Valka. Tam totiž pôsobí Rehákov syn Martin, ktorý bol včera tiež zatknutý. "Môžem potvrdiť, že bol zadržaný aj Martin," povedal Valko. Meno mladého Reháka sa objavilo aj v zozname záujmových osôb, rovnako ako Mercedes G, napísaný na firmu Reháková a synovia. Ladislav Rehák vlani pre SME povedal, že účasť syna na zozname si vysvetľuje tým, že bývajú na tej istej ulici ako Piťo -- šéf jednej zo skupín podsvetia. Martin vraj s Piťom chodil do školy, ale nepodnikajú spolu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 00:07