17.05.2007, 00:00

Ktorý úsek je podľa vás najrizikovejší vo vašom kraji a ako tento problém riešite?
Vladimír Bajan (šéf Bratislavského samosprávneho kraja):
Krízovým miestom je vjazd do Bratislavy z každej strany, či už je to Šamorín, Malacky alebo Trnava. V zime je problémovým miestom Pezinská Baba. Tam sme urobili investíciu za 22 miliónov korún a v zime tam máme špeciálnu hliadku. U nás je doprava veľký problém. Vyrieši to až vybudovanie cestného obchvatu.
Juraj Blanár (šéf Žilinského samosprávneho kraja): V našom kraji je najvypuklejšia situácia v oblasti Strečnianskej úžiny. Dnes už tam jazdí viac áut, ako je kapacita tejto cesty. Mávame tam až 30-tisíc vozidiel za 24 hodín, čo je už neúnosné. V Žilinskom kraji je strategetická vec, aby sa začal budovať tunel Višňové, ktorý vlastne obchádza Strečniansku úžinu..
Milan Belica (šéf Nitrianskeho samosprávneho kraja): U nás je to jednoznačne úsek cesty medzi Zlatými Moravcami a Nitrou, už mu však začína konkurovať aj úsek medzi Nitrou a Vrábľami. Snažíme sa, aby vláda dobudovala čo najskôr úsek, ktorý by mal odľahčiť pôvodnú cestu. Na tom sa začalo intenzívne pracovať, aj keď vznikli isté komplikácie. Tlačíme aj na robenie odbočovacích pruhov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
09. máj 2024 03:40