StoryEditor

Míting v rytme evergreenov

28.11.2006, 23:00

Hlasná hudba, vôňa vareného vínka a prísľub príchodu Mikuláša s darčekmi. Tým lákala ľudí na predvolebné stretnutie vo Vrakuni kandidátka na primátorku hlavného mesta Monika Flašíková-Beňová.
Vyšlo to! Pred miniatúrnou tribúnou na Pešej zóne sa tlačí dav zhruba dvoch stoviek Vrakunčanov väčšinou aj s deťmi. Beňová povedala nádejným voličom zopár slov, prisľúbila, že po skončení kultúrneho programu sa bude rozdávať jej volebný program a už sa aj lúčila. Dôvod? Ďalšie stretnutie -- tentoraz s občanmi v Devíne. "Denne mám podobných akcií šesť alebo sedem, preto sa nemôžem dlho zdržať," hovorí záujemkyňa o primátorský post. Je presvedčená, že z predvolebných stretnutí sa nedá usúdiť, ako dopadnú voľby. "Mám ale pozitívne reakcie. Ľudia sú milí."
Vo Vrakuni boduje o to viac, keďže býva práve v tejto mestskej časti Bratislavy. Sympatie má u čerstvej dôchodkyni Eleny. "Ako Vrakunčanka možno pre nás niečo urobí. Určite jej dám hlas." Projektový manažér Filip v Beňovej vidí ďalšiu výhodu. "Keďže v zastupiteľstve podľa mňa vyhrá pravicové zloženie, ona ako primátorka to bude vyrovnávať tak trochu doľava."
Ani po Beňovej odchode atmosféra na vrakuňskej Pešej zóne nijako neopadla. Nasleduje séria hitovkových pesničiek. Moderátor večera nezabúda pripomínať, aké číslo majú voliči zakrúžkovať, ak chcú Beňovú vidieť v primátorskom kresle. Prichádza čas aj na "vytúženého" Mikuláša. Šťastie na jeho balíčky majú len deti stojace v blízkosti pódia, pre ostatných už neostalo. Mladá mamička Petra, ktorá prišla na stretnutie skôr zo zvedavosti je z mítingu Beňovej sklamaná. "Bolo to slabučké."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 02:50