StoryEditor

Strany k odstúpeniu V. Mitra

Mikuláš Dzurinda (SDKÚ): K žiadosti V. Mitra sa odmietol vyjadriť s tým, že o všetkom sa bude rokovať na Koaličnej rade.
Ľubomír Lintner (ANO): Rozhodnutie V. Mitra je logický krok, ktorý upokojí situáciu vo vládnej koalícii.
Daniel Lipšic (KDH): Vzal Mitrovo odstúpenie na vedomie "s pokojom". Podľa neho bolo naďalej neudržateľné, aby vysokú funkciu v spravodajskej službe zastávala osoba podozrivá z podania trestného oznámenia na ministra vnútra, ktorú Mitro do funkcie šéfa sekcie kontrarozviedky ustanovil.
Béla Bugár (SMK): Odstúpenie V. Mitra považuje za veľmi rozumný krok. Riaditeľ, ktorý nemá podporu všetkých parlamentných, a dokonca koaličných parlamentných strán, nemôže dlhodobo pracovať. "Týmto rozhodnutím Mitro uľahčil prácu vládnej koalícii, a to si cením," zdôraznil šéf SMK.
Robert Fico (Smer): Odstúpenie V. Mitra môže byť istým východiskom zo situácie, v akej sa bezpečnostné služby nachádzajú. Ak by v pondelok generálny tajomník NATO George Robertson "nezdvihol prst" a nevyjadril znepokojenie nad situáciou v bezpečnostných službách, koalícia by sa sporila o personálne obsadenie SIS "ešte mesiac". Je neúnosné, aby bola SIS predmetom politických súbojov strán vládnej koalície, keďže všetky zahraničné bezpečnostné služby sa intenzívne pripravujú na riziká súvisiace s možným vojenským útokom na Irak.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 08:41