StoryEditor

Boj o gymnázium: Štát vs. cirkev

26.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Trnava -- Na neurčito je zatiaľ odročené pojednávanie na Okresnom súde v Trnave vo veci vlastníctva a využívania budovy Gymnázia Jána Hollého. Štát sa prostredníctvom Trnavského samosprávneho kraja súdi s Arcibiskupským úradom v Trnave.

Na neurčito je zatiaľ odročené pojednávanie na Okresnom súde v Trnave vo veci vlastníctva a využívania budovy Gymnázia Jána Hollého. Štát sa prostredníctvom Trnavského samosprávneho kraja súdi s Arcibiskupským úradom v Trnave. Ten žiada, aby gymnázium opustilo priestory, ktoré využíva na výučbu niekoľko desaťročí. Kraj zase spochybňuje vlastníctvo rímskokatolíckej cirkvi.
Na pojednávanie sa dostavili právni zástupcovia samosprávy. Cirkev pred niekoľkým dňami vypovedala plnú moc svoje právnej zástupkyni. Nový zástupca Ján Čarnogurský prítomný nebol, písomne požiadal o odročenie pre krátkosť času na naštudovanie spisu. Spor štátu a cirkvi o objekt, ktorý je súčasťou komplexu bývalej Trnavskej univerzity a je zapísaný do zoznamu kultúrnych pamiatok, sa ťahá od novembrovej revolúcie 1989.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 05:42