StoryEditor

Mečiarove srdce. Operácia sa podarila

21.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITATASRTASR
Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar včera podstúpil v Stredoslovenskom ústave srdcovo-cievnych chorôb v Banskej Bystrici operáciu srdca. Operácia trvala tri hodiny.

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar včera podstúpil v Stredoslovenskom ústave srdcovo-cievnych chorôb v Banskej Bystrici operáciu srdca. Operácia trvala tri hodiny. Lekári začali Mečiara operovať o 14.00 h, pričom mu podľa šéfa kardiocentra Petra Mečiara urobili viacnásobný by-pass (chirurgická revaskularizácia myokardu). Vladimír Mečiar je v poriadku a momentálne oddychuje. Vývoj zdravotného stavu pacienta závisí od ďalších hodín. Operoval ho tím zložený z lekárov-špecialistov z Košíc a Banskej Bystrice.
Podľa riaditeľa ústavu Petra Mečiara predseda ĽS-HZDS veľmi ťažké problémy nemal. Pri rutinnom vyšetrení v rámci prevencie mu však zistili istú abnormalitu bez väčších subjektívnych ťažkostí. "Dokopy na nič sa až tak nesťažoval. Na základe zistenej abnormality sme v Banskej Bystrici vykonali angiografické vyšetrenie. Výsledok nás viedol k tomu, že je potrebná operácia srdca." Dĺžka práceneschopnosti po operácii srdca je podľa šéfa ústavu veľmi individuálna. Sú pacienti, ktorí sa vracajú do bežného života po dvoch týždňoch až mesiaci, samozrejme, nie do fyzickej práce. "Ak všetko pôjde dobre a nevzniknú komplikácie, mohol by sa opäť zapojiť do politického diania po mesiaci od operácie."
Líder ĽS-HZDS sa už v polovici decembra minulého roka podrobil dvojdňovému srdcovo-cievnemu vyšetreniu. Vtedy mu predpísali medikamentóznu liečbu a odporučili mu vyhýbať sa zvýšenej fyzickej námahe a psychickému stresu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 07:03