StoryEditor

Keď z kampane bolia nohy

28.11.2006, 23:00

Vstupná hala kultúrneho domu Zrkadlový háj v bratislavskej Petržalke sa pomaly zapĺňa. Medzi prevažne staršími ľuďmi vidieť aj známe tváre -- Ladislav Snopko, ktorý kandiduje za starostu Petržalky, rozdáva mapky mestskej časti, poslanec NR SR Pavol Minárik (KDH) sa zas ochotne zapojí do debát. "Kandidujem do mestského zastupiteľstva práve za Petržalku, tak som dnes prišiel podporiť aj nášho kandidáta na primátora," hovorí Minárik.
Prvý muž Bratislavy Andrej Ďurkovský, hlavná postava večera, už sedí v sále -- pripravuje sa na vystúpenie. Je podvečer a dnes je to už jeho tretia predvolebná akcia. "Je to náročné. Topánky som zatiaľ žiadne nezodral, ale pri stretnutiach stojím, skôr ma bolia nohy," hovorí s úsmevom.
Stretnutia s občanmi majú vždy rovnaký scenár -- krátky odpočet, predstavenie ďalších plánov a priorít, na záver diskusia. Aj keď sála nie je ani spolovice plná, záverečná diskusia trvá takmer hodinu. Petržalčanov najviac trápi doprava -- presmerované linky MHD po otvorení mosta Apollo narobili podľa nich len chaos. Cestovanie sa neúmerne predĺžilo a predražilo. "Tento problém môžeme vyriešiť len spolu s petržalskou samosprávou. Musí k nám prísť návrh, ktorý vám najviac vyhovuje. Môžem sľúbiť, že to potom zmeníme," reaguje Ďurkovský.
Po takmer dvojhodinovom stretnutí odchádzajú ľudia zväčša spokojní. "Som presvedčený, že je to ten najvhodnejší kandidát," hovorí dôchodca Anton Augustín. Pani Bánová je už rozhodnutá, koho bude voliť. "Ale chcem si ich vypočuť. Toto je druhá akcia, na ktorej som bola." Spokojný je aj Ďurkovský. "Bola to príjemná diskusia. Mám za sebou aj výrazne horšie."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 01:16